طرز تهیه خورشت قورمه سبزی ، نکات و ترفندهای پخت این غذای ایرانی
به گزارش مجله سفر به کانادا، این مطلب را بخوانید و یک خورشت قورمه سبزی جا افتاده و لذیذ درست کنید که عطر و بوی آن کل فضای خانه را بگیرد.
به گزارش خبرنگاران، محبوبیتی که خورشت قورمه سبزی بین ما ایرانی ها دارد، نیازمند هیچ توضیحی نیست! به ندرت پیش می آید کسی این خورشت لذیذ و اصیل را دوست نداشته باشد. محبوبیت این غذا آن قدر زیاد است که به صورت طنز معیاری برای آشپزی بلد بودن بین ما ایرانی هاست؛ فکر می کنم برایتان پیش آمده که کسی از شما بپرسد آشپزی تان خوب است؟ و بلافاصله سوال کند، بلدی قورمه سبزی بپزی؟
اگر تا به حال جواب شما به این سوال نه بوده است دیگر نگران نباشید، این بار قصد داریم طرز تهیه یک خورش قورمه سبزی جا افتاده و لذیذ همراه با عطر و بویی که کل فضای خانه را بگیرد، به شما آموزش دهیم تا پاسخی قاطع برای آن سوال داشته باشید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک لوبیاسبز | فوت وفن خوش طعم شدن این غذا
- مواد لازم (برای 6 نفر)
سبزی قورمه (تره، گشنیز و جعفری به یک اندازه و شنبلیله یک سوم مقدار آن ها)؛ یک کیلوگرم
گوشت خورشتی با استخوان؛ 500 گرم
لوبیا قرمز؛ دوسوم لیوان
لیمو عمانی؛ پنج عدد
پیاز بزرگ؛ یک عدد
آبغوره به مقدار لازم نمک (طرز تهیه آبغوره خانگی | فوت وفن درست کردن آبغوره و نگهداری از آن در خانه)
فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- طرز تهیه خورشت قورمه سبزی
► مرحله اول
لوبیا را از شب قبل خیس کرده و دو تا سه بار آب آن را عوض کنید.
► مرحله دوم
پیاز را نگینی خرد کنید. داخل یک قابلمه کمی روغن ریخته و پیازها را با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید.
► مرحله سوم
گوشت خورشتی را به اندازه دلخواه خرد کرده و به پیازها اضافه کنید، کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
► مرحله چهارم
بهتر است در یک قابلمه جدا لوبیاها را با آب بپزید، تا آب لوبیا مانع از لعاب انداختن خورشت نشود؛ بنابراین یک قابلمه برداشته لوبیاها را به صورت جداگانه روی شعله قرار دهید تا نیم پز شوند.
► مرحله پنجم
بعد از این که گوشت با پیاز کمی تفت خورد، 3 لیوان آب جوش به مواد اضافه کرده، در قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
در فاصله ای که گوشت نیم پز می شود، سبزی ها را بشویید و خرد کنید سپس آنها را داخل یک قابلمه به صورت یکنواخت سرخ کنید. اگر از سبزی فریز شده استفاده می کنید، سبزی را بدون این که یخ آن باز شود داخل روغن قرار دهید تا پس از سرخ شدن سبزی به صورت لاستیکی نشود.
► مرحله ششم
بعد از نیم پز شدن گوشت، آب لوبیا را گرفته و همراه با سبزی به خورشت اضافه کنید. در ادامه لیمو عمانی ها را که از قبل سوراخ کردید، اضافه کرده و دوباره 2 تا 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید.
► مرحله هفتم
بعد از گذشت 2 ساعت خورشت قورمه سبزی شما تقریبا جا افتاده است. حالا نوبت به اضافه کردن چاشنی های خورش می رسد؛ به میزان لازم نمک و آبغوره اضافه کنید سپس با شعله ملایم، حدود یک ساعت دیگر صبر کنید تا مزه ها به خورد هم بروند.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه پیاز سوخاری؛ طعمی جدید و جذاب
طرز تهیه خوراک سیرابی | غذای پیشنهادی آذربایجانی ها
طرز تهیه میگو پلو | فوت وفن درست کردن غذای لذیذ بوشهری ؛ هواری میگو
طرز تهیه کتلت با دستور پخت مخصوص | بدون گوشت قرمز هم می توان کتلت درست کرد
- فوت و فن های طرز تهیه خورشت قورمه سبزی
► اگر سبزی ریز خرد شود، خورش بهتر جا می افتد؛ در غیر اینصورت خورشت هر چقدر هم که بجوشد جا نمی افتد.
► بهتر است از سبزی تازه استفاده کنید، اما اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید، بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و هنگام پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوشرنگ تر شود.
► هنگام سرخ کردن سبزی نکته ای که باید رعایت کنید این است که قبل از تبخیر شدن آب سبزی، روغن را زودتر اضافه کنید تا سبزی خوشرنگ تر شود.
► از زیاد سرخ کردن سبزی خودداری کنید چون باعث تیره شدن و از دست دادن خواص غذایی آن می شود.
► هر چه قورمه سبزی تان کم آب تر باشد، جا افتاده تر و خوشمزه تر است.
► در آخر هنگام خاموش کردن شعله می توانید چند قطعه یخ به خورش اضافه کنید تا روغن خورشت به سطح قابلمه بیاید.
- نکات و ترفندهای پخت قورمه سبزی
► به خاطر این که در قرمه سبزی از لوبیا استفاده می شود ممکن است این غذا نفاخ باشد. اما برای جلوگیری از این مشکل شما می توانید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا کامل نفخ آن گرفته شود.
بیشتر بخوانید:
درمان سریع نفخ با این 3 نوشیدنی طبیعی
طرز تهیه عرق نعنا دوآتشه در خانه | بهترین شیوه نگهداری از این مایع ضد نفخ
► در انتخاب لوبیا این که لوبیا قرمز باشد یا چیتی بیشتر ذائقه شما مهم است زیرا برخی ها با لوبیا قرمز قورمه سبزی را می پسندند و برخی دیگر با لوبیا چیتی، حتی در برخی از مناطق ایران از لوبیای چشم بلبلی نیز استفاده می کنند.
► در انتخاب نوع گوشت گوسفندی یا گوساله بهتر است از گوسفندی استفاده کنید که کمی هم با خود چربی داشته باشد.
► سعی کنید برای سرخ کردن و تفت دادن از روغن کمی استفاده کنید.
► اگر زمانی که غذا را سر می کنید متوجه شوید که غذا خوب جا نیفتاده است و سطح روغنی روی آن شکل نگرفته است 10 دقیقه قبل از کشیدن خورشت 3 یا 4 قالب کوچک یخ به آن اضافه کنید این عمل باعث می شود که روغن خورشت جذب شده و به روی خورشت بالا بیاید.
► در مورد سبزی ها شما می توانید با توجه به ذائقه خود یا تجربه؛ قبل از آن که سبزی ها را به غذا اضافه کنید آنها را سرخ کنید این یک عمل کاملاً سلیقه ای است.
► همچنین شما می توانید برای خوشمزه تر شدن و یا چرب تر شدن قورمه سبزی خود از عصاره قلم نیز استفاده کنید.
► قورمه سبزی و ته چین مرغ و کباب کوبیده از جمله غذاهای مجلسی است.
- تمام مواردی که در بالا ذکر شد موارد تجربی بوده و به منظور استفاده از دستور تهیه به صورت حتمی نیست.
منابع: کتاب کاله، نمناک
منبع: همشهری آنلاین