9 راه چاره برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر
به گزارش مجله سفر به کانادا، در حالی که بیشتر افراد تصور می نمایند آلزایمر فقط سالمندان را درگیر می نماید، پزشکان به این نتیجه رسیده اند که بروز آلزایمر حتی می تواند در سنین جوانی هم رخ دهد؛ از این رو می توان با اتخاذ بعضی راه حل های ساده از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
بیماری آلزایمر رایج ترین نوع زوال عقل یا دمانس و یک اصطلاح برای توصیف دلیل از دست دادن حافظه و مهارت های تفکر است. ویژگی شاخص آلزایمر، خراب شدن تدریجی حافظه است. این بیماری منجر به کوچک شدن مغز و مرگ سلول های مغزی می گردد.
هیچ ماده غذایی یا مکملی وجود ندارد که نقش جادویی برای حفظ سلامت مغز داشته باشد. اما طیف وسیعی از الگو های غذایی برای محافظت از مغز در برابر بیماری های مرتبط با سن از قبیل آلزایمر پیشنهاد شده است.
بنابر اعلام دفتر ارتقای آموزش و سلامت جامعه وزارت بهداشت، می توان با اتخاذ 9 راه چاره زیر از بروز آلزایمر جلوگیری کرد:
- مصرف کالری کمتر: آغاز وعده های غذایی با خوراکی های سبک و مبتنی بر گیاهان یا تمرکز بر بشقاب های کوچک تر، به شما در کاهش وزن یاری می نماید. لازم به ذکر است که افزایش وزن خود یکی از عوامل خطر ابتلا به آلزایمر محسوب می گردد و آنهم به وسیله بیماری هایی مانند آپنه خواب، فشار خون بالا و دیابت.
- مصرف حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات در طول روز: مصرف سبزیجات یک راه عالی برای کند کردن زوال شناختی در افراد 65 سال و بالاتر است. مطالعات ثابت نموده اند کسانی که در روز 4 وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات تازه مصرف می نمایند، 40 درصد کمتر از سایرین در معرض خطر آسیب های شناختی و بیماری آلزایمر قرار دارند.
- استفاده از ادویه جات: گیاهان و ادویه جات و اضافه کردن آن ها به مواد غذایی به جای نمک و روغن، یک راه امن برای پیشگیری از آلزایمر است. ادویه جات سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند و مطالعات نشان داده اند که کورکومین موجود در زردچوبه برای مثال خطر ابتلا به سرطان، آرتروز، افسردگی و آلزایمر را کاهش می دهد. فقط یک چهارم قاشق چایخوری از ادویه جات و مصرف آن ها دو بار در روز قند خون ناشتا را نیز کاهش می دهد و این برای مبتلایان به دیابت 2 که در معرض خطر ابتلا به آلزایمر در سنین بالاتر هستند، مهم است.
- اجتناب از گوشت های تولید شده: بعضی از ترکیبات مضر در گوشت های تولید شده از قبیل بیکن و سوسیس باعث ایجاد تغییرات خطرناک در مغز می شوند و تنها راه حفاظت از مغز، اجتناب از مصرف این نوع گوشت ها است.
- مصرف ماهی آب های سرد یک بار در هفته: اسید های چرب امگا3 در ماهی به منظور کاهش التهاب در سراسر بدن توصیه شده است.
- مصرف آجیل و دانه ها: این محصولات علاوه بر اسید های چرب امگا 3، حاوی دوز مناسبی از سلنیوم و ویتامین E هستند؛ دو ماده مغذی مهم در سلامت مغز. گردو در این میان خوراکی محافظ مغز است و اسید های چرب امگا 3 و آنتی اکسیدان های موجود در آن به منظور کاهش خطر ابتلا به آلزایمر سودمند است.
- نوشیدن چند فنجان چای در روز: چای سیاه و سبز منابع سرشاز از آنتی اکسیدانی به نام کاتچین هستند که برای کاهش آسیب های اکسیداتیو در مغز موثر واقع می گردد. مصرف چای با کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول نیز ارتباط دارد.
- مصرف قهوه: کافئین اگرچه در شب مزاحم خواب محسوب می گردد، اما مصرف آن در صبح و اوایل بعد از ظهر در برابر بیماری آلزایمر محافظت ایجاد می نماید. به گفته محققان مصرف 200 میلی گرم کافئین در روز با بهبود حافظه و جلوگیری از زوال شناختی مرتبط است.
- مصرف شکلات تیره (تلخ): این نوع شکلات در برابر آسیب های اکسیداتیو در بدن محافظت ایجاد می نماید ضمن این که حاوی آنتی اکسیدانی به نام فلاونوئید است و با بهبود جریان خون به منطقه ها مختلف مغز ارتباط دارد.
منبع: ایسنا
منبع: فرارو