پاپایا چیست و چه خواصی دارد؟
به گزارش مجله سفر به کانادا، مجله دیجی کالا - صدف حقیقت: آیا می دانید پاپایا چیست؟ پاپایا یکی از میوه های استوایی و بومی منطقه ها حاره ای آمریکا و مکزیک است و در کشورهای هند، آفریقای جنوبی، سری لانکا و فیلیپین هم پرورش داده می گردد. کاشت میوه پاپایا در ایران برای اولین بار در شهر یزد صورت گرفته است و به عنوان میوه وارداتی نیز در کشور به فروش می رسد.
این میوه با نام علمی کاریکا پاپایا (Carica papaya) در خانواده خربزه درختیان (Caricaceae) قرار گرفته است. این گیاه مانند دیگر درختان این خانواده، یک ساقه گوشتی بلند دارد و میوه های گلابی شکل در انتهای این ساقه یا تنه تشکیل می شوند. این میوه را با نام خربزه درختی، پاپایه و پاپیتا هم می شناسند. در ادامه شما را با ویژگی ها و خواص پاپایا بیشتر آشنا خواهیم کرد.
ویژگی های میوه پاپایا
ابعاد میوه پاپایا حدود 15 تا 20 سانتی متر است. پوست این میوه ابتدا سبز است و زمانی که کاملاً رسیده و آماده مصرف گردد، به رنگ زرد کهربایی تا کمی نارنجی درمی آید. این میوه آبدار، گوشتی زرد، نارنجی یا صورتی و بافت نرم و شیرینی دارد. درون گوشت پاپایا دانه های سیاه کوچک زیادی وجود دارد که تلخ مزه هستند. میوه رسیده را می توانید به صورت خام مصرف کنید. از آنجا که میوه نرسیده حاوی میزان زیادی لاتکس است، می تواند باعث تحریک انقباضات گردد. به همین علت بهتر است قبل از مصرف آن را بپزید. این میوه در تهیه سالاد و اسموتی کاربرد زیادی دارد.
خواص پاپایا
خواص و فواید پاپایا بسیار زیاد است. این میوه حاوی آنزیمی به نام پاپایین است. این آنزیم زنجیره های پروتئینی ماهیچه های گوشت را می شکند و هضم آن را ساده تر می نماید. پاپایا سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند کاروتنوئید و لیکوپن، فیبر، انواع ویتامین مانند ویتامین آ و ث و مواد معدنی است.
پیشگیری از بیماری های قلبی
بر اساس تحقیقات، لیکوپن و ویتامین ث از بیماری های قلبی پیشگیری می نمایند. از آنجا که پاپایا سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین است، می تواند بیماری های قلبی را دور کند و اثر محافظتی کلسترول خوب با نام HDL را افزایش دهد.
کاروتنوئیدهای موجود در این میوه مانع از چسبیدن و رسوب کلسترول در دیواره رگ های خونی می گردد و می تواند از سکته های قلبی جلوگیری کند. فیبر موجود در این میوه هم کلسترول بد خون را کاهش می دهد.
پاپایا برای کاهش فشار خون هم مفید است. پتاسیم موجود در این میوه، اثرات سدیم را کنترل و با بهبود جریان خون در رگ ها، سطح فشار خون را تنظیم می نماید.
تقویت سیستم ایمنی بدن
آنتی اکسیدان و ویتامین ث موجود در این میوه، سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید و ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می دهد.
بتاکاروتن موجود در پاپایا احتمال بروز بیماری آسم را کاهش می دهد. این ماده در زردآلو، بروکلی، طالبی، کدو حلوایی و هویج نیز وجود دارد.
یاری به سلامت سیستم گوارش و بهبود هضم
آنزیم پاپایین باعث هضم بهتر غذا می گردد و می تواند به سلامت دستگاه گوارش یاری کند. فیبر بالای این میوه، حرکات روده را بهتر می نماید و در کنار حجم آب زیادی که دارد از یبوست جلوگیری می نماید.
تقویت قوه بینایی
رنگ نارنجی این میوه، به علت وجود ماده ای به نام بتاکاروتن است. بتاکاروتن بینایی را تقویت و از بیماری های چشمی جلوگیری می نماید.
پیشگیری از سرطان
این میوه حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند کاروتنوئید است که می تواند رادیکال های آزاد را خنثی کند. تحقیقات نشان می دهد این میوه خواص ضد سرطانی دارد و در درمان بعضی از انواع سرطان مانند لوزالمعده و پروستات تأثیر بهتری داشته است. لیکوپن موجود در این میوه هم که در واقع یک آنتی اکسیدان است، احتمال بروز سرطان را کاهش می دهد.
فواید پاپایا برای پوست و مو
ویتامین آ موجود در این میوه برای سلامت مو مفید است و باعث ترشح سبوم یا چربی طبیعی مو می گردد. این چربی مو را مرطوب نگه می دارد. ویتامین آ برای رشد مو هم لازم است.
علاوه بر این، پاپایا حاوی میزان زیادی ویتامین ث است. این ماده فراوری کلاژن را افزایش می دهد و باعث جوان سازی پوست می گردد. برای استفاده از این خاصیت، می توانید ماسک خانگی آن را به راحتی تهیه کنید. ولی بهتر است قبل از استفاده ماسک صورت پاپایا میزانی از آن را روی پوست دست امتحان کنید تا اگر به آن آلرژی داشتید، به پوست صورتتان آسیب نزنید.
برای استفاده از ماسک پاپایا کافی است پوست آن را روی صورت و گردن بمالید و بعد از 20 دقیقه آن را بشویید. این ماسک می تواند التهاب و جوش های صورت را نیز بهبود ببخشد. برای تهیه ماسک می توانید از پوره این میوه هم بهره ببرید. از عصاره این میوه برای تهیه کرم و شامپو هم استفاده می گردد.
پوره میوه پاپایا می تواند زخم و سوختگی را هم تیمار کند. برای این کار باید آن را روی محل سوختگی یا زخم قرار دهید.
پاپایا و دیابت
از آنجایی که این میوه حاوی فیبر است، می تواند قند خون را در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک کاهش دهد. ولی به علت آن که میزان قند فروکتوز در آن بالاست، حتماً قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. یک میوه پاپایا کوچک حاوی 3 گرم فیبر است که با 17 گرم کربوهیدرات برابری می نماید.
پاپایا و لاغری
این میوه کالری کم و فیبر بالایی دارد. پس مصرف آن اشتها را پایین می آورد و می تواند با کم کردن حجم غذای مصرفی، باعث کاهش وزن و لاغری گردد.
پ
منبع: برترین ها