طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا و خمیر یوفکا

به گزارش مجله سفر به کانادا، شیرینی ناپلئونی، یک شیرینی نام آشنا و مجلسی است که طعم دلپذیری دارد. در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی ، ابتدا خمیر هزارلا را داخل فر بپزید تا خشک و کمی برشته گردد. در ادامه، خمیر پخته و خنک شده را به صورت لایه های نازک تر برش داده و میان لایه ها را با مخلوط خامه فرم گرفته، پودر شکر و وانیل، پر کنید. در نهایت روی شیرینی ها را با خامه، خرده های نان شیرینی، پودر قند و پودر پسته بپوشانید و پس از یک استراحت چند ساعته در یخچال، آن ها را سرو کنید.

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا و خمیر یوفکا

شیرینی ناپلئونی

تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت شیرینی50 دقیقه
میزان سختیمیانه
میزان کالری در هر 100 گرمحدود 200 کالری

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا

شیرینی ناپلئونی نوعی شیرینی تر چند لایه و بسیار پرطرفدار است. شما با داشتن یک بسته خمیر هزارلای آماده و میزانی خامه قنادی فرم گرفته، می توانید این شیرینی را به راحتی در منزل تهیه کنید. کافی است مراحل کار را به دقت مطالعه نموده و مطابق دستورالعمل پخت شیرینی پیش بروید. خواندن مطلب زیر مانند فیلم طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا ساده است و به راحتی شیرینی را آماده خواهید کرد. حال اگر آماده اید، به سراغ مواد اولیه و مراحل پخت شیرینی می رویم:

مواد لازم برای تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا

مواد اولیه برای تهیه این شیرینی مجلسی پرطرفدار به صورت جدول زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
خمیر هزارلای آماده1 بسته
سفیده تخم مرغ (اختیاری)1 عدد
خامه1.5 پیمانه
پودر شکر3 قاشق غذاخوری و میزانی برای روی شیرینی
وانیل مایع½ قاشق چایخوری
پودر پستهمیزانی برای تزئین روی شیرینی

دستور تهیه شیرینی ناپلئونی

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا را مطابق مراحل زیر انجام دهید:

  • مرحله اول: ابتدا فر را روشن نموده و روی حرارت 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا فضای داخل آن کاملا گرم شود.
  • مرحله دوم: خمیر هزارلای آماده را از بسته بندی آن خارج نموده و صبر کنید تا یخ آن آب شود. سپس، دور تا دور خمیر را با کاتر برش بزنید.
  • مرحله سوم: حالا خمیر را از وسط به 2 قسمت تقسیم کنید. سپس، آن ها را همراه با خمیرهایی که قبلا دورگیری شدند، داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده اید، قرار دهید.
  • مرحله چهارم: حدود 7 تا 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر بالا بیاید و حالت لایه لایه پیدا کند.
  • مرحله پنجم: بعد از گذشت 10 دقیقه، دمای فر را کم نموده و روی 85 درجه سانتی گراد قرار دهید. 20 تا 25 دقیقه دیگر زمان ضروری است تا روی خمیرها هم کاملا طلایی و خوش رنگ شوند.
  • مرحله ششم: خامه را با پودر شکر و وانیل مایع داخل یک ظرف ریخته و با همزن برقی چند دقیقه بزنید تا خامه کاملا فرم بگیرد.
  • مرحله هفتم: استفاده از سفیده تخم مرغ اختیاری است. در صورت استفاده، آن را به صورت جداگانه بزنید تا پف کند. سپس، هنگام فرم گرفتن خامه، تخم مرغ همزده را به آن بیافزایید.
  • مرحله هشتم: تا اینجای کار، خمیر هزارلا کاملا حجیم و طلایی شده است. آن را از فر خارج نموده و صبر کنید تا کاملا خنک شود.
  • مرحله نهم: در ادامه طرز تهیه شیرینی ناپلئونی ، هر کدام از تکه های خمیر پخته شده را با چاقو به 2، 3 یا 4 لایه تقسیم کنید.
  • مرحله دهم: حالا با چند ضربه آهسته چاقو، پف ایجاد شده روی لایه رویی خمیر را بخوابانید و از خرده های خمیر ایجاد شده برای تزئین روی شیرینی بهره ببرید.
  • مرحله یازدهم: روی لایه اول نان شیرینی ناپلئونی را با خامه فرم گرفته بپوشانید و لایه دوم را روی آن قرار دهید. لایه ها را با فشار دست روی هم ثابت نموده و به همین ترتیب لایه ها را اضافه کنید.
  • مرحله دوازدهم: آخرین لایه که رویه شیرینی است را هم با خامه بپوشانید. حالا لایه های خمیر دورگیری شده را که در فر پخته اید، با دست پودر نموده و همراه با بقیه خرده های خمیر روی لایه خامه ای بریزید.
  • مرحله سیزدهم: در ادامه، میزانی پودر شکر و پودر پسته را به صورت لایه های یکنواخت روی شیرینی ها بپاشید و آن ها را به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
  • مرحله چهاردهم: در نهایت، شیرینی های ناپلئونی را به میزان دلخواه برش زده و در ظرفی مناسب سرو کنید. نوش جان

نکته: دقت کنید که خمیر یوفکا در مجاورت هوا خیلی زود خشک می شود. بنابراین، در پیچیدن خمیر و درست کردن انواع غذا با خمیر یوفکا سرعت عمل داشته باشید.

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر یوفکا

اگر در پی طرز تهیه شیرینی ناپلئونی بدون خمیر هزارلا هستید، از خمیر یوفکا بهره ببرید. این خمیر در بسته بندی های آماده به فروش می رسد و به عنوان نوعی خمیر نیمه آماده، در پخت انواع شیرینی ها و غذاها بسیار کاربرد دارد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر یوفکا

مواد اولیه در این دستور به توضیح جدول زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
خمیر یوفکا3 تا 4 ورق
خامه1 پیمانه
پودر قندبه میزان لازم
پودر پستهبه میزان لازم

دستور تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر یوفکا

  • مرحله اول: یکی دو ساعت پیش از آغاز کار، بسته خمیر یوفکا را از فریزر خارج نموده و در دمای محیط قرار دهید تا یخ آن باز شود.

نکته: بسته بندی خمیر را باز نکنید، اما روی آن یک شکاف 3 تا 4 سانتی ایجاد کنید تا هوا به میزان جزئی وارد بسته شود.

  • مرحله دوم: فر را روشن نموده و روی حرارت 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. حالا خمیرها را به صورت لایه ای تا بزنید تا حالتی نواری و چند لایه پیدا نمایند.
  • مرحله سوم: کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیرها را با فاصله مناسب روی آن قرار دهید.
  • مرحله چهارم: سینی فر را به مدت 10 دقیقه داخل فر بگذارید و در این مدت حواستان به خمیر باشد. قصد ما این است که خمیر خشک و کمی برشته شود، اما مراقب باشید که نسوزد.
  • مرحله پنجم: پس از گذشت 10 دقیقه، خمیرهای برشته را از فر خارج نموده و هر کدام از نوارها را به ابعاد کوچک تر برش بزنید.
  • مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر یوفکا، خامه قنادی را چند دقیقه با همزن بزنید تا فرم بگیرد.
  • مرحله هفتم: حالا خامه را بین لایه های خمیر بمالید. البته لازم نیست که به ازای هر لایه خمیر، یک لایه خامه داشته باشید؛ بلکه گنجاندن 3 لایه خامه بین لایه های خمیر کافی است.
  • مرحله هشتم: در نهایت، روی شیرینی ها را با یک لایه خامه و خرده های نان شیرینی پوشانده و میزانی پودر قند و پودر پسته روی آن ها بپاشید.

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی روی گاز

اگر برای درست کردن شیرینی ناپلئونی خانگی به فر دسترسی ندارید، از گاز بهره ببرید. برای این منظور، مراحل زیر را انجام دهید:

  • مرحله اول: قابلمه بزرگی را روی شعله پخش کن و حرارت کم قرار داده و کف آن یک سه پایه فلزی بگذارید.
  • مرحله دوم: درب قابلمه را دمکنی قرار داده و اجازه دهید فضای داخل قابلمه به مدت 15 دقیقه کاملا گرم شود.
  • مرحله سوم: حالا خمیری را که روی سینی فر و کاغذ روغنی چیده اید، داخل قابلمه قرار دهید و 35 دقیقه صبر کنید تا خمیر کاملا بپزد و پف کند.

طرز تهیه خمیر شیرینی ناپلئونی

همانطور که پیش از این گفتیم، شما می توانید خمیر شیرینی ناپلئونی را خودتان در منزل تهیه کنید. البته این کار کمی زمان بر خواهد بود، اما در نهایت یک شیرینی ناپلئونی خانگی با طعمی بی نظیر خواهید داشت. برای آغاز کار، مواد اولیه را آماده نموده و دست به کار شوید:

مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی ناپلئونی

مواد مورد احتیاج به صورت جدول زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
آرد750 گرم
مارگارین هزارلا350 گرم
آب سرد275 گرم
روغن مایع75 گرم
جوهر لیمو1 گرم
نمک2 گرم

دستور تهیه خمیر شیرینی ناپلئونی

برای درست کردن خمیر شیرینی ناپلئونی در خانه، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا آرد و جوهرلیمو را در ظرفی مناسب با هم مخلوط نموده و آب را به تدریج به آن ها اضافه کنید.
  • مرحله دوم: وقتی خمیر کمی شکل گرفت، روغن و نمک را هم اضافه نموده و در صورت احتیاج میزانی آب بریزید.
  • مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه خمیر شیرینی ناپلئونی، آغاز به ورز دادن خمیر کنید و این کار را تا جایی ادامه دهید که خمیر صاف و یکدستی ایجاد شود.

نکته: در اضافه کردن آب دقت کنید، زیرا خمیر این شیرینی نباید به دست بچسبد.

  • مرحله چهارم: خمیر را به شکل چانه ای بزرگ درآورده و روی آن با چاقو علامت به علاوه بزنید. سپس خمیر را با نایلون پوشانده و داخل یخچال بگذارید.
  • مرحله پنجم: حالا مارگارین هزارلا را بین دو نایلون قرار داده و با یک وردنه باز کنید. سپس آن را داخل فریزر قرار دهید تا کاملا سفت شود.
  • مرحله ششم: در ادامه کار، خمیر را از یخچال خارج نموده و روی سطحی صاف و تمیز با ورنه باز کنید. سپس لایه مارگارین سفت شده را روی خمیر قرار دهید.
  • مرحله هفتم: حالا اطراف خمیر پهن شده را روی مارگارین برگردانید و روی خمیر را با وردنه صاف کنید. دقت کنید که مارگارین باید کاملا بین خمیر قرار گرفته و اصلا پیدا نباشد.
  • مرحله هشتم: با وردنه، ضربه های آهسته ای به خمیر زده و آن را پهن کنید. آردهای اضافی خمیر را هم با برس پاک نموده و از لبه های بالا و پایین خمیر روی آن قرار دهید.
  • مرحله نهم: حالا خمیر را به صورت 4 لا تا نموده و داخل نایلون بگذارید. این خمیر باید به مدت 20 دقیقه داخل یخچال استراحت کند.
  • مرحله دهم: پس از گذشت زمان لازم، خمیر را از یخچال خارج نموده و دوباره با وردنه پهن کنید. اگر لازم بود، در این مرحله خمیر را کمی آردپاشی کنید.
  • مرحله یازدهم: دوباره خمیر را به صورت چند لایه تا نموده، در نایلون قرار داده و 20 دقیقه داخل یخچال بگذارید. این روند باید تا 6 مرحله تکرار شود و پس از آن می توانید از خمیر هزارلای خانگی خود برای پخت انواع شیرینی بهره ببرید.

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی بازاری

اگر می خواهید شیرینی ناپلئونی بازاری داشته باشید، نکات زیر را به خاطر بسپارید:

  • پیش از هم زدن خامه، ظرف همزن را به مدت 10 دقیقه داخل فریزر قرار دهید تا سردی ظرف باعث شود که خامه زودتر و بهتر فرم بگیرد.
  • دقت کنید که خمیر شیرینی ناپلئونی بسیار ترد و شنماینده است و خیلی زود خرد می شود که شاید از این جهت شما را به یاد طرز تهیه شیرینی نخودچی بیندازد. بنابراین موقع برش زدن آن عجله نکنید و حتما صبر کنید تا خمیر پخته شده خنک شود.
  • استراحت شیرینی داخل یخچال باعث می شود که خامه روی آن نرم تر شده و شیرینی از حالت شنمایندگی دربیاید.
  • برترین راه استفاده از خمیر یوفکای منجمد این است که خمیر را از 12 ساعت قبل، از فریزر خارج نموده و در یخچال بگذارید تا خمیر به آرامی از حالت انجماد خارج شده و آماده مصرف شود.

اصول نگهداری از شیرینی ناپلئونی

شیرینی ناپلئونی نوعی شیرینی تر است که حتما باید داخل یخچال نگهداری شود. برای نگهداری بهتر این شیرینی از ظروف درب دار بهره ببرید و دقت داشته باشید که درب ظرف کاملا بسته شود تا شیرینی بوی یخچال را به خود نگیرد. بهتر است شیرینی ناپلئونی را ظرف 2 تا 3 روز آینده مصرف کنید و به طور کلی توجه داشته باشید که مدت ماندگاری انواع شیرینی تر بسیار کوتاه تر از شیرینی های خشک است.

برترین جایگزین ها در تهیه شیرینی ناپلئونی

شما می توانید در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی خانگی، به جای استفاده از خامه فرم گرفته، میزانی کرم وانیلی میان لایه ها بریزید. بعلاوه برای تزئین روی شیرینی ها هم می توانید به جای پودر شکر، پودر قند به کار ببرید و به جای پودر پسته، پودر آجیل یا پودر کاکائو روی شیرینی بپاشید.

تاریخچه شیرینی ناپلئونی

بسیاری معتقدند که اصالت این شیرینی خوش طعم و محبوب به کشور فرانسه برمی شود. فرانسوی ها به آن (mille-feuille) به معنای هزاربرگ هم می گویند، اما نام ناپلئونی معروف تر است. عده ای هم ریشه این شیرینی چند لایه خوش طعم را با ناپل ایتالیا مرتبط می دانند و اساسا وجه تسمیه نام ناپلئون را هم زبان لاتونی و منطقه ای در ایتالیا قلمداد می نمایند. البته بعضی دیگر هم معتقدند که شیرینی ناپلئونی ریشه ای مجارستانی دارد. در بین این آراء مختلف، چیزی که مسلم است اینکه شیرینی ناپلئونی، یک شیرینی بسیار قدیمی بوده و مبدأ پیدایش آن مربوط به قرن شانزدهم میلادی است. با تمام این ها، شاید یک نکته مشترک در تجربه طعم این شیرینی، حاشیه های خوردن آن و ریختن خرده های شیرینی روی لباس باشد. تجربه ای که در عین دردسرسازبودن، لذت خوردن این شیرینی را چند برابر می نماید.

طعم یک شیرینی ناپلئونی اصیل را با خبرنگاران تجربه کنید…

اگر فرصت درست کردن شیرینی ناپلئونی در منزل را ندارید و فکر می کنید طرز تهیه شیرینی ناپلئونی مرحله به مرحله با عکس ، فیلم یا خواندن مطلب هم یاری زیادی به شما نمی نماید، روی همراهی خبرنگاران حساب کنید.

شما می توانید شیرینی ناپلئونی را با برترین کیفیت و مواد اولیه از شیرینی فروشی های طرف قرارداد با خبرنگاران فود سفارش داده و در محل موردنظر تحویل بگیرید. برای این کار، به قسمت سفارش آنلاین شیرینی در سایت خبرنگاران رفته و موارد سفارشی خود را همراه با آدرس دقیق ثبت کنید. پیک های خبرنگاران در زمانی کوتاه تر از آنچه تصور کنید، سفارش های شما را به درب منزل یا محل اقامت تان می رسانند.

سوالات متداول

برای تزئین روی شیرینی ناپلئونی از چه موادی استفاده کنیم؟

پودر قند پای ثابت کار است و در کنار آن می توان از پودر پسته، پودر آجیل های مختلف یا پودر کاکائو استفاده کرد.

برای تهیه شیرینی ناپلئونی، برترین راه مصرف خمیر یوفکای منجمد شده چیست؟

برای این منظور، خمیر را از 12 ساعت قبل از فریزر خارج نموده و در یخچال بگذارید تا به تدریج یخ آن باز شده و آماده مصرف شود.

خمیر مناسب در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی چیست؟

می توانید از خمیر هزارلا یا خمیر یوفکا بهره ببرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 23 بهمن 1403 بروزرسانی: 23 بهمن 1403 گردآورنده: canadaro.ir شناسه مطلب: 2434

به "طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا و خمیر یوفکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی ناپلئونی با خمیر هزارلا و خمیر یوفکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید