طرز تهیه سمبوسه میگو به روش بندری و جنوبی با سس مخصوص

به گزارش مجله سفر به کانادا، سمبوسه با میگو یکی از و یکی از برای عصرانه یا حتی یه غذای انگشتی لذیذ برای مهمونی و تولد به حساب میاد. این میان وعده دلچسب با الهام از غذاهای جنوب ایران درست می شه. شما می تونید سمبوسه میگو رو درست مثل و با نان لواش یا خمیر یوفکا توی تابه روی گاز، در فر یا با هواپز (ایرفرایر) آماده کنید. این غذا با توجه به طبع گرم و تر میگو برای تمام فصول سال با مزاج افراد مختلف سازگاره. با این مطلب از در همراه ما باشید تا طرز تهیه سمبوسه با میگو رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه سمبوسه میگو به روش بندری و جنوبی با سس مخصوص

طرز تهیه سمبوسه با میگو در یک نگاه

برای تهیه سمبوسه میگو در تابه، توی یه تابه کمی روغن داغ کنید و پیاز و سیر رو تفت بدید. میگو و ادویه ها رو هم اضافه کنید و تفت بدید تا بپزه. سیب زمینی آبپز و سبزی خرد شده رو هم با باقی مواد مخلوط کنید. نان لواش یا خمیر یوفکا رو به نوارهایی با عرض میانه برش بزنید. حدود یک قاشق از مواد رو بذارید و به شکل مثلثی یا رول بپیچید. دو طرف سمبوسه ها رو توی تابه با روغن سرخ کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن سمبوسه میگو ادامه این مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه سمبوسه با میگو (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
میگو (پاک شده)300 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
گشنیز یا جعفری تازه (خرد شده)3 تا 4 قاشق غذاخوری
سیب زمینی (اختیاری)1 عدد میانه
نان لواش یا خمیر یوفکا6 تا 8 ورق
زردچوبه1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه، نمک و فلفل قرمزبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنیبه مقدار لازم
آبلیمو (اختیاری)به مقدار دلخواه
سسبرای سرو با سمبوسه میگو

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت سمبوسه با میگو در تابه روی گاز: حدود 10 تا 12 دقیقه

مراحل طرز تهیه سمبوسه میگو قشم در تابه روی گاز

طرز تهیه سمبوسه با میگو که یک غذای محلی قشم و جنوب ایران از جمله بندرعباس، کیش و جزیره هنگام است هم با نان لواش و هم با خمیر یوفکا یا هر خمیر نازک دیگه ای قابل انجامه. شما می تونید مقدار تندی این سمبوسه رو بسته به ذائقه کم و زیاد کنید. حتی در صورت تمایل، می تونید مواد میانی سمبوسه میگو رو با کمی رب گوجه فرنگی طعم دار کنید.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سمبوسه با میگو، قبل از هر کاری باید میگوها رو پاک و رگ گیری کنید. سپس، میگوهای پاک شده رو با آب سرد بشورید. بعد با دستمال خشک شون کنید و میگوها رو به صورت ریز خرد کنید؛ البته نه اون قدر ریز که له بشن. را بلد هستید؟

اگه میگوها بوی زهم دارن ()، کمی آبلیموی تازه روی میگوها بریزید و بذارید 5 دقیقه بمونه. بعد میگوها رو بشورید و خشک کنید. پیاز رو هم پس از شستن و پوست گرفتن به صورت نگینی ریز برش بزنید. حبه های سیر بدون پوست و شسته شده رو هم رنده کنید و کنار بذارید.

در صورت تمایل، برای خرید میگو پاک شده می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

طرز تهیه رب فلفل

مرحله دوم: سیب زمینی رو آب پز کنید

سیب زمینی رو به خوبی بشورید و همراه مقداری آب داخل قابلمه بذارید. مقدار آب باید در حدی باشه روی سیب زمینی رو کاملا بپوشونه. این قابلمه رو روی حرارت میانه بذارید تا بجوشه. سپس، حدود 20 تا 25 دقیقه منتظر بمونید تا سیب زمینی بپزه و کاملا نرم بشه.

وقتی سیب زمینی پخت اون رو از قابلمه بیرون بیارید و چند دقیقه صبر کنید تا کمی خنک بشه؛ پوستش رو بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. توجه داشته باشید، سیب زمینی نباید له یا خمیری باشه؛ اگه بیش از حد بپزه، مایه میانی سمبوسه شل می شه و موقع پیچیدن براتون مشکل ایجاد می شه.

مرحله سوم: پیاز و سیر رو تفت بدید

حالا کمی روغن رو توی یه تابه مناسب بریزید و روی حرارت میانه بذارید تا داغ بشه. پیاز خرد شده رو به این تابه اضافه کنید و حدود 5 تا 6 دقیقه تفت بدید تا کاملا نرم و سبک بشه. بعد سیر رنده شده رو به پیاز داغ اضافه کنید و فقط 30 ثانیه تفت بدید تا عطر سیر آزاد بشه.

برای خرید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ و سیر داغ آماده می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: میگو و ادویه ها رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه سمبوسه میگو قشم، میگوهای خرد شده رو هم توی تابه بریزید. حرارت رو کمی بیشتر کنید و همه ادویه ها شامل زردچوبه، فلفل و نمک رو اضافه کنید. این مواد رو حدود 3 تا 4 دقیقه تفت بدید تا رنگ میگو عوض بشه و بپزه. توجه داشته باشید، گوشت میگو خیلی زود می پزه؛ بنابراین، بیش از این نباید میگو رو تفت بدید تا سفت و لاستیکی نشه.

برای خرید انواع ادویه ها مثل زردچوبه، فلفل و نمک می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: مایه میانی سمبوسه با میگو رو کامل کنید

اگه از سیب زمینی استفاده می کنین، الان وقتشه به تابه اضافه ش کنید. محتویات تابه رو به خوبی مخلوط کنید؛ بعد سبزی خرد شده (گشنیز یا جعفری تازه) رو توی تابه بریزید و فقط به مدت یک دقیقه تفت بدید. سپس، حرارت رو خاموش کنید و تابه رو کنار بذارید.

مرحله ششم: سمبوسه با میگو رو بپیچید

نان لواش یا خمیر یوفکا رو به نوارهایی با عرض حدود 7 تا 8 سانتی متر برش بزنید. یک قاشق از مواد رو روی لبه نان بذارید؛ بعد نان یا خمیر رو به شکل مثلثی تا نموده یا اصلا رول کنید (طبق تصویر می توانید نان سمبوسه را تا کنید). برای محکم شدن سمبوسه، کمی آب رو با قلم مو روی لبه ها بمالید تا مثل چسب عمل کنه. به این ترتیب، سمبوسه میگو موقع سرخ کردن باز نمی شه.

برای خرید انواع نان مثل لواش و انواع خمیر پخت و پز مثل یوفکا می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: سمبوسه میگو رو سرخ کنید

مقدار کافی روغن رو توی تابه تمیز و مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بذارید تا داغ بشه. مقدار روغن باید به مقدار ای باشه که سمبوسه ها رو تا نیمه بپوشونه. حالا سمبوسه میگو رو داخل روغن قرار بدید و هر طرف رو حدود 4 تا 5 دقیقه سرخ کنید تا همه سمبوسه ها کاملا طلایی و ترد بشن.

بعد اون ها رو روی دستمال حوله ای بذارید تا روغن اضافی شون گرفته بشه. توجه داشته باشید، روغن نباید خیلی داغ باشه؛ وگرنه نان یا خمیر خیلی زود می سوزه و داخلش نپخته می مونه.

مرحله آخر: سمبوسه میگو رو سرو کنید

سمبوسه میگو رو همون طور داغ داغ توی ظرف سرو بذارید و با برش های لیموترش و چند برگ جعفری یا گشنیز تازه تزئین کنید. شما می تونید این میان وعده خوشمزه رو با سس تند سالسا، سس ماست و سیر یا حتی با سس لیمو و کره میل کنید.

شما می تونید انواع سس و همچین رو به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

روش تهیه سمبوسه با میگو در فر

طرز تهیه سمبوسه با میگو در فر هم درست مثل همون چیزیه که در رسپی بالا براتون گفتیم؛ با این تفاوت که این بار باید فر رو از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. سینی فر رو کمی چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشونید.

با قلم مو کمی روغن روی سمبوسه ها بمالید و اون ها رو در این سینی بچینید و به مدت 15 تا 20 دقیقه در طبقه میانی فر گرم بذارید. در نیمه زمان پخت، سمبوسه ها رو پشت و رو کنید تا دو طرف شون کاملا طلایی بشه.

روش تهیه سمبوسه با میگو در هواپز (ایرفرایر)

در طرز تهیه سمبوسه با میگو در هواپز هم باید درست مثل دستور اصلی عمل کنید. فقط در آخر، سمبوسه ها رو داخل سبد هواپز بچینید و با اسپری یا قلم مو کمی روغن روی سطح شون بمالید تا در حین پخت طلایی و ترد بشن.

هواپز رو روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و سمبوسه ها رو برای 10 تا 15 دقیقه بپزید. در نیمه زمان پخت، سمبوسه ها رو یک بار برگردونید تا دو طرف شون برشته بشه.

نکات مهم در طرز تهیه سمبوسه با میگو

  • اگر از میگوی تازه استفاده می کنید، حتما اون ها رو رگ گیری کنید و به خوبی بشورید.
  • میگو رو بیش از حد تفت ندید؛ وگرنه سفت و لاستیکی می شه. سایر دلایل سفت شدن میگو رو بلد هستید؟
  • مایه میانی سمبوسه با میگو اصلا نباید آبدار باشه؛ وگرنه موقع پیچیدن یا سرخ کردن، سمبوسه باز می شه.
  • سیب زمینی رو فقط به مقدار ای آبپز کنید که نرم بشه؛ اصلا نباید له بشه تا بافت سمبوسه خراب نشه.
  • نوارهای خمیر یا نان لواش رو با عرض حدود 7 تا 8 سانتی متر برش بزنید تا هم به راحتی پیچیده بشن و هم مواد داخل شون جا بشه.
  • لبه نان یا خمیر رو با کمی آب یا مخلوط آب و آرد آغشته کنید تا به خوبی بچسبه و موقع سرخ کردن باز نشه.
  • سمبوسه میگو رو همواره داغ سرو کنید تا تردی و عطر میگو حفظ بشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن سمبوسه میگو به روش جنوبی

می تونیم سمبوسه میگو رو بدون سیب زمینی درست کنیم؟

بله، به جای سیب زمینی می تونید از هویج رنده شده یا نگینی (پخته)، بادمجان نگینی و سرخ شده، قارچ، ذرت یا پنیر کم نمک بهره ببرید؛ ولی سیب زمینی کمی بافت مواد رو نرم و حجم شون رو بیشتر می کنه.

می تونیم سمبوسه با میگو رو فریز کنیم؟

بله. بعد از پیچیدن، سمبوسه ها رو توی کیسه بذارید و در فریزر قرار بدید. موقع پخت، کافیه سمبوسه ها رو از فریزر خارج کنید و مستقیما داخل فر یا هواپز بپزید؛ فقط باید زمان پخت رو کمی بیشتر در نظر بگیرید.

می تونیم سمبوسه رو با خمیر آماده دیگه ای درست کنیم؟

بله، هر خمیر نازک دیگه ای هم جواب می ده.

می تونیم مواد میانی سمبوسه رو از قبل آماده کنیم؟

بله، مواد میانی رو می تونید یکی دو ساعت قبل از پخت سمبوسه آماده کنید و توی یخچال نگه دارید؛ فقط قبل پیچیدن کمی هم بزنید تا مواد یکدست باشه.

سمبوسه ها چه مدت می تونن تازه بمونن؟

برترین زمان سرو همون لحظه بعد از پخته؛ ولی شما می تونید سمبوسه با میگو رو تا 2 روز توی یخچال نگه دارید و قبل از سرو دوباره گرم کنید

منبع: افق کوروش
انتشار: 26 آذر 1404 بروزرسانی: 26 آذر 1404 گردآورنده: canadaro.ir شناسه مطلب: 2479

به "طرز تهیه سمبوسه میگو به روش بندری و جنوبی با سس مخصوص" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سمبوسه میگو به روش بندری و جنوبی با سس مخصوص"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید