طرز تهیه ترشی نازخاتون شمالی
به گزارش مجله سفر به کانادا، ترشی نازخاتون نوعی ترشی شمالی و بسیار خوشمزه است و طرز تهیه ساده ای هم دارد. این ترشی به راحتی در خانه درست می گردد و زمان آماده شدن آن نیز کوتاه است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ستاره، ترشی نازخاتون از ترشی های پرطرفدار است. اصل این ترشی شمالی است و در مازندران به عنوان خورشت نیز استفاده می گردد. این ترشی به دلیل بافت گوشتی بادمجان، ترد بودن سیر و فلفل و عطر سبزی های آن ترکیبی متوازن دارد.
مواد لازم ترشی شمالی
بادمجان | 1 کیلو |
گوجه | 3 عدد |
سیر | 1 بوته |
ریحان (ترجیحاً بنفش) | 250 گرم |
فلفل سبز یا قرمز تند | 3 عدد |
سرکه انگور یا آبغوره | 3 لیوان |
نعناع خشک | یک و نیم قاشق غذاخوری |
ادویه جات (نمک و زردچوبه) | به مقدار لازم |
تخم گیشنیز (دلخواه) | نصف قاشق چای خوری |
طرز تهیه ترشی شمالی
- گوجه ها را خرد کنید و در ظرفی بریزید.
- فلفل های تند را ریز خرد نموده و با گوجه مخلوط کنید.
- سیرها را بسیار ریز خرد نموده و به مواد اضافه کنید. همچنین می توانید سیرها را رنده کنید یا بکوبید.
- برگ های ریحان بنفش را بسیار ریز خرد نموده و به مخلوط اضافه کنید.
- نمک، زردچوبه و نعناع خشک را اضافه کنید. در این مرحله می توانید تخم گیشنیز را نیز به مواد خود اضافه کنید.
- یک لیوان سرکه انگور یا آبغوره را روی مواد ریخته و مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.
- حال نوبت حاضر کردن بادمجان است. بادمجان ترشی نازخاتون را می توانید به دو روش تهیه کنید:
روش اول
بادمجان ها را با پوست کباب کنید. سپس پوست آن ها را گرفته و بسیار ریز خرد کنید. می توانید برای له کردن بادمجان از گوشتکوب بهره ببرید. همچنین برای اینکه پوست بادمجان کبابی راحت تر کنده گردد، می توانید پس از کباب کردن بادمجان ها، آن ها را درون کیسه ای قرار دهید، در کیسه را ببنید و چند دقیقه صبر کنید. پس از چند دقیقه بادمجان ها را از کیسه درآورده و پوست آن ها را به راحتی جدا کنید.
روش دوم
بادمجان های خام را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید. سپس آن ها را در قابلمه ای ریخته با یک لیوان سرکه انگور بپزید. سپس بادمجان ها را در ظرفی ریخته و با گوشتکوب خوب له کنید.
در مرحله آخر درست کردن ترشی ناز خاتون، بادمجان های کبابی یا پخته شده و له شده را با موادی که از قبل حاضر نموده اید، مخلوط کنید و آن ها را در ظرفی شیشه ای بریزید. سپس سرکه یا آبغوره را روی آن ریخته و در ظرف را ببندید.
بعد از گذشت یک روز ترشی شما حاضر است. نوش جان!
منبع: جام جم آنلاین