برگزاری سمینار تخصصی ذخیره سازی خون بند ناف در کردستان
به گزارش مجله سفر به کانادا، مسئول بانک خون بند ناف رویان کردستان، سمینار تخصصی استانی ذخیره سازی خون بند ناف باامتیاز بازآموزی و مجوز دانشگاه علوم پزشکی کردستان پنجم مهر در استان اطلاع داد.

سحر نجفی در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار کرد: سمینار ذخیره سازی خون بند ناف با امتیاز بازآموزی و مجوز دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با عنوان سمپوزیوم کاربرد سلول های بنیادی با حضور مدیر عامل بانک خون بند ناف مرتضی ضرابی و هیئت همراه با موضوع سلول های بنیادی خون بند ناف و سلول های درمانی در استان برگزار می گردد.
وی با بیان اینکه بانک خون بند ناف از سال 1388 در کردستان راه اندازی گردیده است، اضافه کرد: تاکنون 900 نمونه از خون بند ناف نوزادان استان کردستان در این بانک ذخیره گردیده است.
نجفی توضیح داد: بیش از پنج برابر از این تعداد برای ذخیره خون بند ناف مراجعه می نمایند اما به دلیل هزینه بردار بودن این ذخیره سازی و عدم توانایی در پرداخت آن برخی از والدین از این عمل انصراف می دهند.
وی بیان نمود: هم اکنون هزینه ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان در حدود 30 میلیون ریال و هزینه سالیانه نگهداری آن نیز یک میلیون و 200 هزار ریال است.
مسئول بانک خون بند ناف رویان کردستان با اشاره به اینکه زمان طلایی برداشتن خون بند ناف زمان تولد و حداکثر 10 دقیقه بعد از زایمان است، بیان کرد: بعد از این مدت زمان خون به دلیل لخته شدن قابلیت ذخیره سازی ندارد.
وی با اشاره به چگونگی ذخیره سازی خون بند ناف اعلام نمود: این خون که از جفت برداشت می گردد در شرایط خاص برای ذخیره سازی به بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان در تهران منتقل می گردد.
نجفی ذکر کرد: در صورت عدم ذخیره سازی خون بند ناف، این خون به همراه جفت در قالب زباله های بیولوژیکی بیمارستانی امحا می گردد در حالی که از این خون فریز گردیده می توان برای درمان بیماری های تالاسمی، ناراحتی بافت نرم و بیماری های خونی، فلج مغزی ناشی از نرسیدن اکسیژن و ... استفاده کرد.
وی اظهار داشت: علاوه بر نوزادی که خون بند ناف وی ذخیره گردیده پدر، مادر، خواهر و برادر وی و کسانی که از شش فاکتور تست HLA در مجموع پنج فاکتور مشابه داشته باشد، می توانند از این خون ذخیره گردیده، استفاده نمایند.
منبع: خبرگزاری ایسنا