استفاده از سیر برای از بین بردن جوش؛ تأثیرات واقعی و نحوه استفاده

به گزارش مجله سفر به کانادا، سیر گیاهی از خانواده پیاز یا آلیوم (allium) می باشد و قرن ها است که جوامع مختلف از آن برای درمان و پیشگیری از طیف وسیعی از بیماری ها، از جمله از بین بردن جوش استفاده می نمایند. جوش یا آکنه یک بیماری التهابی پوستی است که می تواند یک علت باکتریایی داشته باشد . مطالعات نشان می دهند که سیر دارای خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی قوی است. این خواص به درمان جوش یاری می نمایند.

استفاده از سیر برای از بین بردن جوش؛ تأثیرات واقعی و نحوه استفاده

با این حال، هیچ تحقیقی به طور مستقیم توانایی سیر در درمان و از بین بردن جوش را آنالیز ننموده است. در این مقاله به طور کامل به آنالیز اثرات ضدالتهابی و ضدمیکروبی سیر می پردازیم . همچنین درباره برخی از خطرات استفاده از سیر به صورت موضعی و خوراکی می پردازیم و به شما می گوییم که سیر در برطرف جوش مفید است یا نه.

  • خطرات از بین بردن جوش با خمیر دندان و روش های جایگزین طبیعی و دارویی

آیا سیر از لحاظ علمی برای درمان جوش موثر است؟

آکنه یک بیماری التهابی پوستی است و زمانی رخ می دهد که چربی های اضافی و ضایعات پوستی، داخل فولیکول های مو جمع شوند و باکتری های زیر سطح پوست را به دام بیندازند. برخی از این باکتری ها مواد شیمیایی فراوری می نمایند که سبب التهاب و جوش می شوند.

همان طور که اشاره نمودیم، هیچ مطالعه ای به طور مستقیم کاربرد سیر به عنوان درمانی برای آکنه را آنالیز ننموده است . با این حال، برخی از مطالعات بر روی خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی سیر تأکید نموده اند. این خواص می توانند به درمان و از بین بردن جوش یاری نمایند.

اثرات ضدمیکروبی سیر

بر اساس یک آنالیز در سال 2014، سیر حاوی ترکیباتی است که از رشد برخی از باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می نماید. محققان این آنالیز اظهار کردند که سیر ممکن است به درمان برخی از مسائل پوستی یاری کند. با این حال، آن ها به طور دقیق عنوان ننموده اند که سیر یک گزینه درمانی مناسب برای آکنه محسوب می گردد یا نه. خواص ضدمیکروبی سیر به دلیل وجود یک ماده شیمیایی به نام آلیسین است.

یک مطالعه ی آزمایشگاهی در سال 2015، اثرات ضدمیکروبی آلیسین و دو عصاره دیگر موجود در سیر را بر روی باکتری استرپتوکوک اپیدرمیدیس آنالیز کرد. این باکتری یکی از چندین باکتری است که می تواند در ایجاد آکنه نقش داشته باشد. این مطالعه نشان داد که آلیسین از رشد استرپتوکوک اپیدرمیدیس جلوگیری می نماید.

این در حالی ا ست که دو عصاره ی دیگر سیر هم فعالیت ضدمیکروبی بسیار قابل توجهی داشتند. محققان به این نتیجه رسیدند که عصاره های سیر حاوی مواد شیمیایی هستند که سبب تقویت تأثیرات ضدمیکروبی آن می شوند. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که محققان به اینکه آلیسین یا عصاره های سیر می توانند به درمان جوش یاری نمایند یا نه، اشاره ای نکردند.

اثرات ضدالتهابی سیر

سیتوکین های التهاب ساز (پیش التهابی) مولکول هایی هستند که سبب بروز التهاب می شوند. متخصصان باور دارند که این سیتوکین ها ممکن است در بروز آکنه نقش داشته باشند. یک مطالعه در سال 2013 به این نتیجه رسید که آلیسین، فراوری سیتوکین های ضدالتهابی را در محیط آزمایشگاهی کاهش داد.

این مطالعه همچنین نشان داد که گرم کردن سیر، غلظت آلیسین موجود در آن را کم می نماید و از این طریق، تأثیرات ضدالتهابی آن را کاهش می دهد. محققان به این نتیجه رسیدند که آلیسین برای درمان بیماری های التهابی مفید است. هرچند آن ها به طور معین عنوان ننموده اند که این موضوع در درمان آکنه مفید است یا نه.

سایر اثرات مفید سیر برای پوست

یک آنالیز در سال 2011، کاربردهای سیر برای پوست را آنالیز کرد. این آنالیز شامل ترکیبی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، همچنین آزمایش های بالینی بود. بر اساس نتایج این آنالیز، به نظر می رسد که استفاده از عصاره سیر بر روی پوست، تأثیرات ضدمیکروبی دارد و سبب بهبود زخم می گردد. این آنالیز همچنین نشان داد که ممکن است سیر به درمان بیماری های پوستی زیر یاری کند؛

  • پسوریازیس
  • آلوپسی آره آ تا یا ریزش موی سکه ای
  • کلوئید یا گوشت اضافی در محل بهبود زخم (Keloid scars)
  • زگیل
  • میخچه
  • عفونت های قارچی پوست
  • سالک (نوعی بیماری پوستی)

توانایی سیر در بهبود زخم نشان می دهد که ممکن است به بهبود آکنه و جلوگیری از اسکار (جای جوش) هم یاری کند. با این حال، محققان این آنالیز به طور مستقیم عنوان نکردند که سیر در درمان جوش یا اسکار جوش مؤثر است یا نه .

نکات احتیاطی

باید هنگام استفاده از سیر روی پوست احتیاط کنید. سیر می تواند منجر به عوارض جانبی در محل استعمال گردد. چنین عوارضی ممکن است شامل علائم زیر گردد؛

  • درماتیت تماسی تحریکی: بثورات (راش های) پوستی متمرکز و قرمز، که در پاسخ به محرک رخ می دهند.
  • درماتیت تماسی آلرژیک: بثورات پوستی گسترده و قرمز، که در پاسخ به یک آلرژن (ماده حساسیت زا) ایجاد می شوند.
  • اوریتکاریا (کهیر) تماسی: تورم متمرکز و قرمزی پوست، در پاسخ به یک ماده تحریک نماینده.
  • پمفیگوس: واکنش سیستم ایمنی بدن که سبب زخم های دردناک و تاول روی پوست می گردد.

روش های بی خطر و ایمن برای استفاده از سیر روی پوست

هیچ مدرک علمی وجود ندارد که اثربخشی سیر در از بین بردن جوش را تأیید کند. با این وجود، برخی از افراد ممکن است بخواهند از سیر به عنوان درمانی برای جوش استفاده نمایند. در ادامه به برخی از نکات مهم درباره نحوه استفاده بی خطر از سیر روی پوست می پردازیم.

استفاده موضعی از سیر

هنگام استفاده از سیر روی پوست باید احتیاط کنید. استفاده موضعی از سیر می تواند منجر به بروز واکنش هایی در محل استعمال گردد. مخلوط کردن مقدار کمی از سیر با یک روغن حامل ممکن است در کاهش یا پیشگیری از چنین واکنش هایی مؤثر باشد. از جمله روغن های حامل می توان به نمونه های زیر اشاره نمود؛

  • روغن هسته انگور
  • روغن جوجوبا
  • روغن نارگیل

باید قبل از استفاده از سیر روی نواحی بزرگتر پوست، مقدار کمی از آن را روی بخش کوچکی از پوستتان امتحان کنید. اگر واکنشی رخ داد، باید از استفاده از سیر روی پوست اجتناب کنید. بهترین کار این است که قبل از استفاده از سیر روی پوست، با یک متخصص پوست مشورت کنید. سیر ممکن است برای افرادی که پوست حساس دارند، مناسب نباشد.

  • 16 خاصیت روغن مورینگا برای سلامت و زیبایی پوست و مو

مصرف مکمل های سیر

از مکمل های سیر هم می توانید بهره ببرید. اگرچه مکمل های سیر ممکن است دارای فوایدی برای سلامتی باشند، اما این احتمال وجود ندارد که به درمان یا از بین بردن جوش یاری نمایند. مکمل های گیاهی می توانند منجر به عوارض جانبی شوند و ممکن است با سایر داروها تداخل پیدا نمایند. باید قبل از مصرف مکمل های سیر، با پزشک مشورت کنید.

آیا سیر به درمان جای جوش یاری می نماید؟

یک مقاله ای در آموزشگاه درماتولوژی آمریکا مطرح نمود که سیر ممکن است به بهبود زخم و کاهش ظاهر اسکارها یاری کند. با این حال، دانشمندان همچنان باید درباره توانایی سیر در بهبود ظاهر جای جوش تحقیق نمایند.

سایر توصیه ها و جایگزین ها برای مراقبت از پوست دچار آکنه

آموزشگاه درماتولوژی آمریکا (AAD) عنوان می نماید که پیروی از توصیه های خانگی مراقبت از پوست که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، ممکن است به مدیریت جوش یاری کند؛

  • اجتناب از لمس جوش
  • خودداری کردن از دستکاری کردن یا ترکاندن جوش
  • شستن نواحی مستعد آکنه دو بار در روز و بلافاصله پس از عرق کردن
  • اجتناب از لوازم آرایشی که منافذ را مسدود می نمایند.
  • شستن و پاکسازی کامل پوست از لوازم آرایشی شب ها قبل از خواب
  • اجتناب از لایه برداری کردن یا مالیدن شدید جوش
  • شست وشوی روزانه موهای چرب
  • دوری کردن از خورشید و اجتناب از تخت های برنزه نماینده

همچنین می توانید از داروهای بدون نسخه (OTC) برای از بین بردن جوش بهره ببرید. کرم ها و پمادهای حاوی بنزوئیل پروکساید یا اسید سالیسیلیک ممکن است در مدیریت و درمان جوش مفید باشند.

  • 9 روش ساده و فوق العاده موثر برای برطرف تیرگی پوست و درخشان کردن آن

کلام آخر

جوش یا آکنه یک بیماری پوستی التهابی است که ممکن است یک علت باکتریایی داشته باشد. تحقیقات نشان می دهند که سیر دارای خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی است. با این حال، دانشمندان همچنان باید درباره اینکه سیر یک گزینه درمانی مناسب برای جوش است یا نه، تحقیق نمایند. استفاده ی موضعی از سیر روی پوست می تواند سبب تحریک پوست گردد. برای اینکه متوجه شوید سیر برای نوع پوستتان مناسب است، با متخصص پوست مشورت کنید.

متخصص پوست همچنین ممکن است شما را در نحوه استفاده بی خطر از سیر روی پوست هدایت کند. برخی از افراد تمایل دارند از مکمل های سیر استفاده نمایند. اما دقت داشته باشید که مکمل های گیاهی می توانند سبب عوارض جانبی شوند و با سایر داروها تداخل پیدا نمایند. باید قبل از مصرف هر نوع مکمل گیاهی با پزشک مشورت کنید تا از بی خطر بودن آن مطمئن شوید.

منبع: medical news today

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 8 دی 1399 بروزرسانی: 8 دی 1399 گردآورنده: canadaro.ir شناسه مطلب: 1374

به "استفاده از سیر برای از بین بردن جوش؛ تأثیرات واقعی و نحوه استفاده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استفاده از سیر برای از بین بردن جوش؛ تأثیرات واقعی و نحوه استفاده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید