5 نکته برای آب کردن چربی های شکم در ماه رمضان
به گزارش مجله سفر به کانادا، در طول سال ممکن است باکتری ها، چربی های مضر و رادیکال های آزاد در بدن ما تجمع یافته باشند و باعث آسیب به جسم شوند. ماه رمضان فرصتی برای پاکسازی جسم و آغاز عادات سالم در زمینه تغذیه است. تغذیه دقیق و سالم هم به کاهش وزن و هم به تأمین ویتامین ها و مواد مغذی موردنیاز بدن یاری می نماید. در طول این یک ماه می توانید با رعایت یک سری نکات ساده، عادات بد غذایی از جمله پرخوری یا خوردن غذا های ناسالم را ترک کنید و تابع یک سبک زندگی سالم باشید.
میزان زیادی آب بنوشید، از خوردن غذا های شیرین پرهیز کنید و میوه و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی خود بگنجانید. پیروی از یک رژیم غذایی سالم و مغذی، بدون اینکه بر سطح انرژی شما تأثیر بگذارد، می تواند به کاهش وزن یاری کند، کافی است نکات زیر را رعایت کنید:
1. آب بنوشید
نوشیدنی های شیرین و شربت ها جزو اصلی سفره افطار هستند، اما اگر احتیاج به کاهش وزن دارید، باید از آن ها دوری کنید. سعی کنید برای افطار یک خرما به همراه آب میل کنید. نوشیدن آب می تواند به کاهش وزن یاری کند، زیرا به بدن فرصت می دهد تا ذخایر چربی را سریع تر آزاد کند و عمل چربی سوزی با سرعت بیشتری صورت گیرد. آب متابولیسم را افزایش می دهد و اشتهای شما را کمتر می نماید؛ همین مسئله منجر به پرهیز از پرخوری می گردد. هیدراته نگه داشتن بدن یک عامل یاری نماینده در امر کاهش وزن است؛ کالری آب صفر است و بنابراین جایگزینی آن با آبمیوه های شیرین و نوشابه های گازدار می تواند یک انتخاب سالم در ماه رمضان باشد.
2. ورزش را کنار نگذارید
ورزش و فعالیت بدنی حتی در ماه رمضان هم ضروری است، زیرا متابولیسم بدن را افزایش می دهد و از تجمع چربی اضافی جلوگیری می نماید. نکته کلیدی، انتخاب زمان مناسب برای ورزش در طول این ماه است. سطح انرژی معمولاً در حین روزه داری بسیار پایین است، به همین علت است که بیشتر مردم هرگز در ماه رمضان ورزش نمی نمایند، اما باید بدانید که حذف فعالیت بدنی از برنامه روزانه خود به مدت یک ماه می تواند بسیار مضر باشد؛ بنابراین یک راهکار ساده این است که نیم ساعت قبل از سحری یا 2 تا 3 ساعت بعد از افطار ورزش کنید. با این کار بدون خستگی و کم آبی چربی های اضافی را می سوزانید.
ورزش خستگی و بی حالی را کاهش می دهد و سلامت قلبی و تنفسی شما را ارتقا می بخشد. بعلاوه با تقویت عملکرد شناختی، به مغز یاری می نماید حتی در ماه رمضان نیز هوشمندانه کار کند.
3. از چربی، شکر و نمک دوری کنید
غذا های فرآوری شده معمولاً سرشار از قند، نمک، چربی و کالری هستند. غذای سرخ شده نیز حاوی چربی ترانس هستند که منجر به رسوب چربی به خصوص در قسمت پایین تنه می شوند. مصرف نمک، آب را در بدن ذخیره می نماید و منجر به تورم و افزایش وزن می گردد، پس سعی کنید تا حد امکان از مصرف نمک دوری کنید. محدود کردن مصرف نمک به کاهش وزن در ماه رمضان یاری می نماید.
4. پروتئین را به وعده های غذایی اضافه کنید
غذا های غنی از پروتئین مانند گوشت بدون چربی، تخم مرغ و لوبیا بدون اینکه کالری بالایی داشته باشند، سیرنماینده هستند. بعلاوه هضم آن ها بیشتر طول می کشد، بنابراین شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارند. تحقیقات نشان می دهد که گوشت و فرآورده های گوشتی می توانند هورمون های گرسنگی را کاهش داده و سطح هورمون های سیری را در بدن افزایش دهند. با توجه به همه این دلایل، خوردن روزانه پروتئین در وعده سحر یا افطار یک انتخاب عالی است.
5. سبزیجات را بیشتر دوست داشته باشید
سبزیجات سرشار از فیبر هستند که به روانسازی دستگاه گوارش یاری نموده و از یبوست جلوگیری می نمایند. بعلاوه سبزیجات حاوی کالری کمتری نسبت به سایر غذا های حاوی قند یا نشاسته است و محتوای فیبر بالای آن باعث می گردد تا مدت زمان طولانی تری احساس سیری داشته باشید. طبق تحقیقات، سبزیجات می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت نمایند، التهاب و سطح کلسترول را کاهش دهند.
منبع: فرارو