کدام شغل ها تا آخر فروردین بیمه بیکاری می گیرند؟

به گزارش مجله سفر به کانادا، بر اساس اعلام اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار، تا به امروز نزدیک به 797 هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند که از این تعداد 665 هزار نفر واجد دریافت مقرری بیمه بیکاری شناخته شده اند.

کدام شغل ها تا آخر فروردین بیمه بیکاری می گیرند؟

به گزارش خبرنگاران، به دنبال گسترش کرونا ویروس در ماه های اخیر بسکمک از مشاغل و کسب و کارها از جمله صنوف و مشاغل خدماتی تالارها، رستوران ها، مراکز فرهنگی ـ ورزشی، هتل ها و مراکز اقامتی و گردشگری تحت تاثیر قرار گرفته و با رکود و تعطیلی روبرو شدند.

به همین دلیل ستاد مقابله با کرونا مبلغ 5000 میلیارد تومان اعتبار به منظور کمک به صندوق بیمه بیکاری برای پرداخت به مشاغل آسیب دیده از کرونا اختصاص داد.

به همین منظور متقاضیان دریافت بیمه بیکاری، کارگران و مشاغل آسیب دیده از کرونا می بایست اطلاعات خود را در سامانه درخواست بیمه بیکاری به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir ثبت کرده تا مورد بررسی و پالایش قرار گیرند.

مطابق ماده 6 قانون بیمه بیکاری، افراد بیکار شده موظفند حداکثر ظرف 30 روز مراتب بیکاری خود را به ادارات کار استان محل سکونت اعلام کنند که با توجه به شیوع ویروس کرونا و ضرورت عدم مراجعه حضوری، تاکید بر ثبت نام در سامانه بیمه بیکاری در حقیقت به منظور رعایت این بند قانونی اجرا شده است.

پیش از این مسعود بابایی ـ مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کارـ ثبت نام در سایت را ملاک پرداخت بیمه بیکاری ندانسته و گفته بود افرادی که متقاضی دریافت بیمه بیکاری هستند حتما باید مشمول قانون کار، قانون بیمه بیکاری و قانون تامین اجتماعی باشند.

به موجب قانون، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به کسانی صورت می گیرد که به طور غیر ارادی و به علت حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و نظایر آن بیکار شده باشند. با توجه به اینکه بحران کرونا جزو حوادث غیرمترقبه شناخته شده کارگرانی که دارای حداقل یک ماه بیمه پردازی باشند در صورت بیکار شدن غیر ارادی مشمول دریافت بیمه بیکاری می شوند.

بر اساس شیوه نامه ای که از سوی اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار و امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی به منظور نحوه اجرا و چگونگی بهره مندی متقاضیان بیمه بیکاری تهیه شده است؛ 10 گروه شغلی، فعالیت و زیربخش اقتصادی به عنوان فعالیتهایی که متاثر از ویروس کرونا بوده و به صورت غیر مترقبه کسب و کار آنها دچار آسیب شده اند و همچنین کارگران این فعالیتها که مشمول قانون کار و تامین اجتماعی و بیمه بیکاری باشند می توانند برای مدت سه ماه از مزایای بیمه بیکاری طبق ضوابط قانونی بهره مند شوند.

مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران ها، بوفه ها، طباخی ها، تالارهای پذیرایی، قهوه خانه ها، اغذیه فروشی ها و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت، مراکز مربوط به گردشگری شامل هتل ها، هتل آپارتمان ها، مجتمع های جهانگردی و گردشگری، مهمان پذیرها، مهمانسراها، مسافرخانه ها، زائرسراها، مراکز بوم گردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جزو گروههای شغلی مذکور هستند.

همچنین دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، آژانسهای هواپیمایی، تولید و توزیع پوشاک، تولید و توزیع کیف وکفش، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، قنادی ها، مراکز و مجتمع های ورزشی و تفریحی، مراکز و مجتمع های فرهنگی و آموزشی و مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی از دیگر رسته های شغلی مورد نظر به شمار می فرایند.

سایر شرکت هایی که جزو 10 گروه شغلی مذکور نبوده اما به دلیل اثرات ناشی از این ویروس ناچار به کاهش فعالیت و تعدیل بخشی از نیروی کار خود شده باشند نیز با تشخیص مدیران کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و تامین اجتماعی استان می توانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.

علیرغم آنکه کارگران روزمزد و فصلی نیز از تبعات ناشی از کرونا به شدت آسیب دیده و فعالیت آنها دچار وقفه و بیکاری شده اما به دلیل آنکه بخش اعظمی از کارگران روزمزد فاقد بیمه هستند مشمول بیمه بیکاری نمی شوند.

کارگرانی که بیمه خویش فرمایی داشته و رانندگان تاکسی و اتباع خارجی که بیمه بیکاری نمی پردازند نیز نمی توانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.

بنابر اعلام اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا به امروز 796 هزار و 250 نفر در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند که از این تعداد 665 هزار و 395 نفر مشمول شناخته شده اند.

مبنای پرداخت مقرری بیمه بیکاری از زمان آغاز بحران کرونا تا خاتمه فروردین ماه است و مشاغل کم خطر تا خاتمه فروردین بیمه بیکاری دریافت می کنند اما برای مشاغل پرخطر تا خاتمه اردیبهشت ماه است که البته منوط به تصمیم گیری در کارگروه مشترک وزارت کار، وزارت کشور، سازمان تامین اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه است.

به گزارش خبرنگاران، در صورتی که اعتبار بیمه بیکاری در هفته آینده از سوی ستاد مقابله با کرونا نهایی و اختصاص داده شود کارگران و افرادی که در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده و واجد شرایط برای دریافت بیمه بیکاری شده باشند، می توانند از مزایای پیش بینی شده در قانون بهره مند شوند.

پیش از این معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار هفته سوم اردیبهشت ماه را زمان آغاز پرداخت تسهیلات حمایتی به مشاغل و شرکت های آسیب دیده از کرونا اعلام کرده بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 9 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: canadaro.ir شناسه مطلب: 1005

به "کدام شغل ها تا آخر فروردین بیمه بیکاری می گیرند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام شغل ها تا آخر فروردین بیمه بیکاری می گیرند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید