طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با گوشت لعابدار و مقوی
به گزارش مجله سفر به کانادا، خوراک لوبیا چیتی از مجموعه دستور غذاهای ایرانی است که بسیار مفید، مقوی و خوش طعم است و معمولا بدون گوشت تهیه می گردد اما اگر دوست دارید خوراک تان کامل باشد، می توانید طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با گوشت را درست مثل طرز تهیه خوراک لوبیا سبز در کتاب کاله بخوانید.
مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا چیتی با گوشت
- لوبیا چیتی 250 گرم
- گوشت تکه ای 250 گرم
- سیب زمینی 2 عدد
- پیاز 2 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با گوشت
1. آماده کردن لوبیا چیتی
در اولین مرحله از طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با گوشت درست مثل طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با سیب زمینی ابتدا لوبیا چیتی را حداقل به مدت 8 ساعت در آب بخیسانید.
2. آماده کردن مایه اولیه خوراک لوبیا
اکنون و در این مرحله پیازها را خرد نموده و در یک تابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی گردد. سپس گوشت تکه ای را اضافه نموده و تفت دهید. بعد از تغییر کردن رنگ گوشت، نمک و ادویه ها را به آن اضافه کنید. در خاتمه رب گوجه فرنگی را به گوشت ها اضافه کنید.
3. پخت خوراک لوبیا چیتی
در این مرحله لوبیاچیتی را به مخلوط گوشت اضافه کنید و اجازه دهید حدود 2 ساعت یا کمی بیشتر خوراک شما بپزد. فقط مراقب باشید که خوراکتان بی آب نگردد. بعد آن را به همراه نان یا در وعده صبحانه یا نهار و شام میل کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه خوراک لوبیا چیتی
تهیه و پخت خوراک لوبیا چیتی یکی از ساده ترین کارهایی است که می توانید انجام دهید اما برای این که خوراکتان خوب جا بیفتد و خوشمزه باشد باید نکات و فوت وفن های آن را کامل بدانید.
گوشت مناسب برای تهیه خوراک لوبیا چیتی
انتخاب گوشت مناسب، کلید اصلی تهیه یک خوراک لوبیا چیتی با گوشت خوشمزه است. گوشت گوسفندی به علت چربی بیشتر، طعم غنی تری به خوراک بخشیده و باعث جا افتادگی بیشتر آن می گردد. ران یا گردن گوسفند برترین قسمت ها برای این منظور هستند.
اگر هوادار گوشت کم چرب تر هستید، گوشت گوساله با طعم ملایم ترش انتخاب مناسبی است. راسته یا سردست گوساله گزینه های خوبی برای این منظور هستند. گوشت ران گاو نیز قابل استفاده است اما بافت سفت تری دارد و بهتر است قبل از پخت، کمی تفت داده گردد.
به طور کلی برای ایجاد تنوع بیشتر می توانید از ترکیبی از انواع گوشت بهره ببرید و حتی بسته به ذائقه خود می توانید از گوشت چرخ نموده هم برای تهیه خوراک لوبیا چیتی بهره ببرید.
البته استفاده از گوشت مرغ هم گزینه خوب و سالمی برای همراهی در خوراک لوبیاچیتی است. طرز تهیه خوراک لوبیاچیتی با مرغ را می توانید با جزییات کامل در کتاب کاله مطالعه کنید.
طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با گوشت به روش های مختلف
خوراک لوبیا چیتی را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد. هر روش طعم و بافت متفاوتی به خوراک می دهد. بعضی از روش های محبوب عبارتند از تهیه خوراک لوبیا چیتی با سیب زمینی است که قبلا آن را در کتاب کاله با جزییات آورده ایم. اما در کنار آن استفاده از قارچ برای تهیه این خوراک یک روش جالب برای تهیه این خوراک به شکلی خوشمزه تر است. طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ را هم می توانید در کتاب کاله بخوانید.
نکات مهم برای جا افتاده شدن خوراک لوبیا چیتی
برای تهیه خوراک درست مثل تهیه انواع خورش، مهم است که آن را به شکلی بپزید که حاصل کارتان جا افتاده و لعابدار باشد. برای اینکه خوراک لوبیا چیتی شما جا افتاده و خوشمزه گردد، به نکات زیر توجه کنید:
- خیساندن لوبیا: قبل از پختن، لوبیا را به مدت حداقل 8 ساعت در آب خیس کنید. این کار باعث می گردد لوبیا زودتر پخته گردد و نفخ آن گرفته گردد.
- تفت دادن پیاز و گوشت: قبل از اضافه کردن لوبیا، پیاز و گوشت را به خوبی تفت دهید تا طعم آن ها آزاد گردد.
- استفاده از ادویه های مناسب: از ادویه هایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زیره و زنجبیل برای طعم دار کردن خوراک بهره ببرید.
- پخت آهسته: خوراک لوبیا چیتی باید با حرارت ملایم و به مدت طولانی پخته گردد تا جا بیفتد.
- استفاده از رب گوجه فرنگی: رب گوجه فرنگی به خوراک رنگ و طعم خوبی می دهد.
- اضافه کردن سبزیجات: می توانید به خوراک لوبیا چیتی، سبزیجاتی مانند هویج، سیب زمینی و یا کدو حلوایی اضافه کنید.
گلپر، راز خوش طعم شدن لوبیای چیتی
لوبیا چیتی، هرچند مغذی است، اما طبع سردی دارد. برای برطرف این سردی و بهبود هضم، چیزی بهتر از گلپر پیدا نمی گردد. این ادویه خوش عطر و طعم، نه تنها مزه لوبیای چیتی را به طرز شگفت آوری دلچسب می نماید، بلکه به هضم بهتر غذا و برطرف نفخ هم یاری می نماید.
نکته: گلپر طعمی تند و تیز دارد، پس در استفاده از آن زیاده روی نکنید. میزان مناسب گلپر، بستگی به ذائقه شما دارد.
منبع: کتاب کاله