مکان های دیدنی قروه ، کردستان Qorveh
به گزارش مجله سفر به کانادا، جاهای دیدنی قروه
قُروِه یکی از قدیمی ترین شهرهای تاریخی و کهن در غرب ایران مرکز شهرستان قروه است که سومین شهر پرجمعیت استان کردستان به شمار می رود. شهر قروه در دشت وسیعی در شرق سنندج و شمال باختری همدان قرار گرفته که این دشت از شمال به شهرستان بیجار و از جنوب به استان کرمانشاه محدود است. این شهرستان با طبیعت کوهستانی هزار رنگ بدر و پریشان و آثار تاریخی و باستانی همانند فرهادتاش و غار وینسار، پل تاریخی فرهادآباد، حمام به یادگار مانده از اواخر هزاره دوم پیش از میلاد در روستای قصلان و … در نوع خود بی نظیر است .در ادامه مطلب همراه خبرنگاران باشید تا با جاهای دیدنی قروه بیشتر آشنا شوید.
غار و صخره های تاریخی فرهاد تاش (وینسار)
در حدود 35 کیلومتری شرق شهر قروه بر روی کوهی مرتفع، بقایای یک معدن بزرگ سنگ واقع شده است که ازنظر نوع، مقدار و تراش سنگ دارای ویژگی های خاص بوده و از اهمیت بسیار برخوردار است. باور مردم بر آن بوده که این سنگ ها به داستان شیرین و فرهاد ارتباط دارند؛ نوع حجاری و سفال های موجود در منطقه، به دوره ساسانی تعلق دارند. این منطقه در ایام بهار به عنوان تفرجگاه مورد استفاده مردم است، در ضلع شرقی همین کوه دهانه غاری وجود دارد که اورل استین، مستشرق اروپایی هنگام آنالیز منطقه غرب کشور، از آن نام برده و ظاهراً نتوانسته واردش گردد، حوالی منطقه فرهادتاش نمونه های فسیل دریایی زیادی وجود دارد.
حمام قصلان
حمام قصلان از حمام های قدیمی شهر قروه است که در روستای قصلان و در 6 کیلومتری شمال شرق قروه واقع شده است. تاریخ ساخت این حمام به اواخر دوره زندیه و زمان حکومت خسروخان اول والی وقت کوردستان تعلق دارد. این حمام دارای قسمت های مختلفی همانند هشتی، حمام سرد، میاندر، حمام گرم، خلوتی خصوصی و عمومی، خزینه و تون می باشد و تزئینات منحصر به فرد آهک بُری آن با طرح های گیاهی، هندسی، انسانی و حیوانی در نوع خود قابل توجه است.
پل فرهاد آباد قروه
پل فرهاد آباد در 45 کیلومتری شمال غربی شهرستان قروه در روستایی به همین نام در مسیر جاده قدیمی بیجار بر روی رودخانه بایتمر احداث شده است.این پل دارای 8 دهانه و به طول 80 متر است که نوع قوس های بکار رفته در آن اغلب جناغی و مصالح استفاده شده، آجر است.تاریخ ساخت پل به طور دقیق معین نیست ولی با توجه به شیوه معماری پل، به نظر می رسد متعلق به دوران صفویه باشد.
پل فرهاد آباد در زمان حکومت خسروخان اول مقارن با حکومت زندیه تعمیر و بازسازی شده است و فرهاد میرزای معتمدالدوله (عموی ناصرالدین شاه) در زمانی که حاکم کردستان بود آن را بازسازی نموده است که به همین جهت این پل به نام فرهاد آباد نامیده می گردد.
منطقه نمونه گردشگری بدر و پریشان
منطقه حفاظت شده بدر و پریشان در 12 کیلومتری شهر قروه قرار گرفته است و مساحتی نزدیک به 43000 هکتار دارد. این منطقه را کوه های مرتفع، تپه ماهورهای متعدد، چشمه های آب، دره های کم عمق و صخره ها تشکیل داده اند. به واسطه چشمه های همواره جوشان، منطقه بدر و پریشان طبیعتی سرسبز دارد. پوشش گیاهی مطلوب باعث شده است که این منطقه شکار ممنوع به زیستگاه مناسبی برای کل و بز تبدیل گردد.
چشمه باباگرگر قروه
در روستای باباگرگر، در حدود 18 کیلومتری شمال شرقی شهرستان قروه، چشمه ای جوشان همواره می خروشد که به آن دنگز می گویند. آب این چشمه در استخری عمیق و مدور به محیط 200 متر جمع می گردد. این چشمه پر آب دارای آبی است که رنگ آن مایل به سرخ است و در برخی مواقع به رنگ زرد مایل به لیمویی در می آید. آب این چشمه به علت وجود املاح معدنی به ویژه گوگرد رنگین است. ظاهرا این آب برای امراض سودایی و پوستی مناسب است و در درمان سوً هاضمه و دیگر بیماری های دستگاه گوارش و نیز راشیتیسم و درمان تورم موثر می باشد. این چشمه و امامزاده باباگرگر در کنار آن از مکان های طبیعی و تاریخی استان محسوب می شوند.
دریاچه سراب کوثر
سراب قُروِه که سراب کوثر نیز نامیده می گردد، دریاچه ای طبیعی و زیبا در استان کردستان است و در جنوب شهر قروه واقع شده است.آب خنک این دریاچه که به وسیله 12 دهانه چشمه تامین میگردد در تمام سال جریان دارد، چشمه های جوشان سراب از سطح آب قابل تماشا نیستند و گیاهان آبی دریاچه نیز به زیبایی آن افزوده است. در میان دریاچه یک جزیره کوچک دیده میگردد که به نحو زیبایی نور پردازی شده و با عبور از پلی آهنی می توان به آن دسترسی یافت.آب این سراب گواراست و به همین علت شهر قروه در کنار آن شکل گرفته است. بخشی از آب آشامیدنی و کشاورزی قروه نیز از این آب تأمین می گردد.
آبشار سنگین آباد قروه
آبشار قلوز یا سنگین آباد در روستای سنگین آباد، از توابع شهرستان قروه، واقع شده است. این آبشار از بالای سه قله کوه قلوز سرازیر می گردد. قلوز در زبان محلی به معنی صعب العبور است و راه رسیده به قله های قلوز سخت و سخت است. آبشار قلوز در زمستان ها کامل یخ می زند و مکانی مناسب برای یخ نوردی است. چشم انداز قند یل های بزرگ الجثه در این منطقه زیبا و حیرت انگیز است.
منبع: تاپ تراول