خودم دیدم که صحرا لاله گون بود

به گزارش مجله سفر به کانادا، طوبا ویسه:نام: اسماعیل/ نام خانوادگی: شکری/ متولد: 1307شهرت: حاج اسماعیل شکری خوانساری، عاشورا خوان.

خودم دیدم که صحرا لاله گون بود

نامبرده، 72 سال است که برای امام حسین(ع) می خواند. او با دل پرسوز در دستگاه های موسیقی می خواند . او با نغمه های سنتی دو ضرب می خواند: خودم دیدم که صحرا لاله گون بود...

می گوید: سواد نداشتم، اما اشعار عاشورایی را دوبار که می شنیدم، حفظ می شدم. او می خواند: گریه بر آتش دل تسکین است! یا حسین! او یک عاشورا خوان است. یعنی فقط برای واقعه کربلا می خواند و نه هیچ واقعه دیگری.

روز یک شنبه، درست در شروع محرم، در نگارخانه لاله، نمایشگاه عکس و چیدمان اهل حرم، با 72 عکس و اثر حجمی از عکاسان رسانه پایگاه عکس چیلیک شروع به کار کرد.

علاوه بر معرفی حاج اسماعیل شکری خوانساری، نمایشگاه بخش جذابی داردکه در آن تابلوهای کوچکی به اندازه صفحه تلفن های همراه، شامل عکس های عاشورایی عکاسان دیده می گردد.

مهدی سروری، دبیر نمایشگاه در گفت وگو با دوچرخه می گوید: این نمایشگاه شامل سه بخش است؛ نخست معرفی شخصیت های عاشورایی، بخش دیگرِ نمایشگاه کارها و عکس های هنرمندان است و بخشی دیگر هم عکس هایی را مشاهده می کنید که با جست وجوی موضوع عاشورا در اینستاگرام به دست می آیند.

در شهر عاشورا قدم می زنیم. زنانی با سینی های شربت و چای می بینیم؛ اهالی هیئت ها را، نمادهای عاشواریی سبز و سیاه و تصویر سرخ مخالف خوان های تعزیه.

مدیر پایگاه عکس چیلیک می گوید: ما برای دهمین سال است که این نمایشگاه را برگزار می کنیم. عده ای از عکاسان گرد هم آمدند و سعی شده است که روی عاشورا کار بگردد. ما آمدیم دیدیم بیش ترین چیزی که به جریان عکاسی عاشورا آسیب می زند، نبود باور به عاشورا است. نبود هدف های معرفتی است. به نظر ما کسی که از عاشورا عکاسی می نماید، ضروری است به پیغام عاشورا اعتقاد داشته باشد. شما وقتی نمایشگاه را می بینید، گویی دارید یک روضه تصویری را مشاهده می کنید. متأسفانه در عکس های عاشورایی که گرفته می گردد، بیش تر پوسته بیرونی را نگاه می کنیم و پیغام عاشورا را در نظر نمی گیریم. ما از گروهی از عکاسانِ معتقد به پیغام عاشورا دعوت کردیم که روی این موضوع کار نمایند و از عاشورا تا عاشورای دیگر کارهایی را ارائه بدهند.یعنی از عاشورا تصویر بگیرند و نمایشگاه تا عاشواریی دیگر برگزار گردد. قرار است، بعد از این نمایشگاه ما کتابی از این آثار را چاپ کنیم. البته در این نمایشگاه، به عکس اکتفا نکرده ایم و آثار چیدمان و کارهای حجمی هم داریم.

عکاسان صاحب اثر در این نمایشگاه عبارتند از: ابراهیم باقرلو، منصوره حجارمنش، اعظم حشمتی، مریم خداوردی، زهرا خرازی،محمدرضا خرازی، مهری راست قدم، صبرا رئیسی، ندا رهگذر، مهدی سروری، مرتضی شجاعی، امیر شهرابی، مهسا صادق، سیدمهدی طباطبایی، طاهره منصورنژاد، محمد منصوری، سیدمحمد موسی زاده، جلال میرزایی و مهدی یوسفی.

این نمایشگاه، تا چهارشنبه 27 شهریور، از شنبه تا چهارشنبه، از ساعت 9تا13 و 14 تا 18 و پنج شنبه ها از ساعت 9تا 13 پذیرای دوست داران عکس ها و آثار هنری عاشورایی است.

نشانی: خیابان دکتر فاطمی، ضلع شمالی بوستان لاله، نگارخانه لاله.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 22 مهر 1398 بروزرسانی: 7 بهمن 1399 گردآورنده: canadaro.ir شناسه مطلب: 444

به "خودم دیدم که صحرا لاله گون بود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خودم دیدم که صحرا لاله گون بود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید