اگر به دهلی سفر کرید حتما از این قلعه قدیمی تماشا کنید!، تصاویر

به گزارش مجله سفر به کانادا، بگذار ابتدا بگوییم که شما با قدیمی ترین بنای تاریخی در دهلی روبرو هستید. بنایی که در منطقه ایندراپراستا (Indraprastha) قرار گرفته است. باید یادآور شویم که این منطقه قدمتی بیش از 5 هزار سال دارد و قلعه قدیمی دهلی را درون خود جای داده است. پس با سازه ای بسیار قدیمی و تاریخی (شاید باید کلمه باستانی را برای آن استفاده کنیم) روبرو هستید. برای ساخت این قلعه عظیم، 3 پادشاه درگیر بودند. ابتدا پادشاه مغولی هندوستان یعنی همایون پایه بنا را گذاشت. پس از او، پادشاه افغانی به نام شر شاه سوری (Sher Shah Suri) ساخت قلعه را ادامه داد اما توانست آن را به انتها برساند. در نهایت قلعه قدیمی به وسیله اسلام شاه تکمیل شد و به انتها رسید.

اگر به دهلی سفر کرید حتما از این قلعه قدیمی تماشا کنید!، تصاویر

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور بمبئی ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.

در این قلعه شما با فضایی بسیار سرسبز و مرطوب روبرو هستید؛ قلعه قدیمی دهلی 3 دروازه ورودی دارد و در کنار هر دروازه، حوضچه ای قرار گرفته است. عظیمترین دروازه قلعه، بارا دروازه (the Bara Darwaza) نام دارد. کلمه بارا به معنی عظیم است. پس بارا دروازه یعنی دروازه عظیم که در ناحیه و جبهه غربی قلعه واقع شده است. این دروازه هم اکنون هم، برای ورود به بنا استفاده می شود. دروازه جنوبی قلعه که از آن با نام دروازه همایون هم یاد می نمایند، بسیار تماشای است. در آخر دروازه سوم واقع شده است که به دروازه تلاقی (the Talaqi Gate) معروف بوده و گاهی از آن به نام دروازه ممنوعه یاد می نمایند. هر یک از این دروازه ها، دو طبقه دارند و از برترین سنگ ها و مصالح دهلی که قرمز رنگ هستند، ساخته شده اند. برای ورود به این قلعه باید از دو دروازه همایون و بارا دروازه عبور کنید. دروازه سوم، ممنوع بوده و گردشگران نمی توانند از آن عبور نمایند.

یکی از جاذبه های درون قلعه وجود تنها مسجد گنبد داری است که بسیار هم تماشا دارد. مسجد کویلا-آی-کوهنا (Qila-i-Kuhna) در این مجموعه به دستور شرشاه سوری ساخته شد. البته به خاطر داشته باشید که این پادشاه بناها و قسمت های مختلف دیگری هم درون این قلعه عظیم ساخته است که همگی آن ها تا به امروز نگهداری شده اند.

اگر به تاریخ این قلعه نگاهی بیندازیم، باید داستان آن را از آنجایی آغاز کنیم که پادشاه همایون در جنگ با شرشاه سوری حاضر می شود و متاسفانه شکست می خورد. این جنگ در سال 1540 رخ می دهد و حتی از آن فیلمی ساخته اند که بسیار تماشای است. شرشاه سوری که موسس سلسله سوری (Suri Dynasty) بود، منطقه ای را برافراشت که امروزه به نام پورانا-کویلا معروف شده و منطقه بسیار وسیع و گسترده ای را پوشش می دهد.

پس از مرگ شر شاه سوری، پسر او شخصی بود به نام اسلام شاه که ادامه راه پدر را پیش گرفت و ساخت و ساز را ادامه دارد. با این وجود، این پادشاه در این منطقه نماند و مرکز خود را به شهر و منطقه دیگری به نام گوالیور (Gwalior) را برای حکمرانی خود انتخاب نمود. به همین دلیل این قلعه و مکان را به ژنرالی هندی به نام همو (Hemu) سپرد.

شر مندل در قلعه قدیمی دهلی

این قلعه هر روز برای بازدید گردشگران و گردشگر ها باز بوده و به ایستگاه مترو پراگاتی میدان (the Pragati Maidan metro station) نزدیک است. در نتیجه به راحتی از هر منطقه دهلی می توانید خود را به این مکان تماشای برسانید و به راحتی یک روز کامل را در این قلعه و اطرافش بگذرانید. اگر به هنگام بعد از ظهر و عصر به این قلعه بیایید می توانید از موسیقی زنده به همراه نورپردازی های روی بنای قلعه که به زیبایی همراه با موسیقی حرکت می نمایند، لذت ببرید و یک اجرای نورپردازی فوق العاده ببینید. از دیگر جاذبه هایی که در نزدیکی این قلعه وجود دارند، باید به باغ وحش دهلی اشاره نمود.

هنگامی که شرشاه سوری پادشاه مغولی همایون را شکست داد و وارد قلعه شد، یکی از اولین کارهایی که انجام داد، دستور ساخت این مسجد بود. سالن اصلی مسجد یا همان شبستان مسجد شاخص ترین و تماشای ترین بخش مسجد است که پنج ایوان ورودی با طاق و قوس هایی به شکل نعل اسب دارد. ابتدا طرح اصلی این مسجد اینگونه که تمام بنای آن را با سنگ های مرمر بپوشانند اما به علت احتمال کم بودن سنگ مرمر و کمبود آن در طول پروژه ساخت، بنا را با ترکیبی از سنگ های مرمر و ماسه سنگ ها ساخته اند که ظاهری منحصر به فرد به مسجد داده است.

شر مندل

شر مندل در واقع یک بنای رصدخانه ای است که پلانی هشت ضلعی دارد. ظاهر و آنچه که باستان شناسان از کاربری این بنا متوجه شده اند، نشان می دهد که شر مندل با هدف تفریح مردم و پادشاه ساخته شده است. از جالب توجه ترین موضوعاتی که راجع به این بنا وجود دارد، ترکیب عالی و مساوی دو سبک معماری هندو و اسلامی است. در طول تاریخ گفته شده است که هنگامی که همایون شاه دوباره پورانا کویلا یا همان قلعه قدیمی دهلی را از پسر شرشاه سوری یعنی اسلام شاه پس گرفت، از این بنا به اسم کتابخانه خود استفاده نمود. به این معنی که شر مندل به وسیله پادشاه همایون ساخته شده است و این بنا، دارای دو طبقه است. گفته می شود که همایون شاه مرگ نابهنگامی را در اینجا داشته و از ساختمان و طبقه دوم کتابخانه اش به پایین افتاده است. حادثه دلخراشی که در تاریخ ثبت شده است.

موزه کوچک قلعه

درون موزه کوچکی که در کنار دروازه ورودی قلعه قرار گرفته است می توانید به تماشا آثاری بروید که مربوط به دوره مغول ها در هند است. این موزه اشیا بسیار تماشای و تعجب آوری را به نمایش گذاشته است. اشیا و کوزه هایی از دوره مهابهاراتا و سکه هایی از دوره گوپتا را در این موزه می توان دید. این موزه را در کنار بارا دروازه خواهید یافت.

چرا بازدید از این بنا را در دهلی به شما پیشنهاد می دهیم؟

اینجا با قدیمی ترین بنای دهلی روبرو هستید که تاریخ پر فراز و نشیبی را از سر گذرانده است. بعلاوه مساحت این قلعه بسیار عظیم است. مساحتی در حدود یک مایل برابر با 1 کیلومتر و 60 متر را در برمی گیرد و اطرافش را خندق عظیمی احاطه نموده که با آب رودخانه یامونا (Yamuna) پر شده است. بازدید از دو طبقه دروازه ها امکان پذیر است و حجم عظیمی را در این منطقه دربر گرفته است.

جاذبه های قلعه و اطراف آن

اگر به تماشا قلعه قدیمی دهلی می روید، جاذبه های بسیاری را برای بازدید خواهید یافت. هنگامی که از گشت و گذار و تماشای بناهای درون قلعه خسته شدید، می توانید در اطراف قلعه قایق سواری کنید. همانطور که گفتیم، خندق اطراف قلعه را با آب رودخانه پر نموده اند و گردشگران و مردم دهلی می توانند با قایق های پارویی و پدالی در آن قایق سواری نمایند و نمای قلعه را از پای برج و باروهای بلند و مرتفع آن ببینند. اگر در پی نمای متفاوتی از قلعه هستید، قایق سواری را به شما پیشنهاد می دهیم.

بعلاوه پارک باغ وحش دهلی در نزدیکی شماست که می توانید در آن قدم زده و با محیط طبیعی دهلی بیشتر آشنا شوید.

نورپردازی که با تاریک شده هوا و در هنگام عصر در این قلعه برگزار می شود، برای گردشگران و تماشاچیان، داستان ها و افسانه هایی را روایت می نماید که نشان دهنده فرایند تغییر هفت شهر دهلی به آنچه که اکنون در این شهر می بینید، است.

معرفی ساختمان و معماری قلعه

دیوارهای قلعه حدود 18 متر ارتفاع داشته و بنابراین بسیار بلند هستند تا در مقابل حمله دشمن مقاومت نموده و اجازه ندهند تا دشمن به درون قلعه نفوذ کند. طول دیواری و حصاری که دور تا دور قلعه را پوشانده 2 کیلومتر بوده که 3 دروازه در مکان های مختلفش دارد. دروازه اصلی، دو طبقه دارد و بسیار محکم ساخته شده است. تمام دروازه ها با تزئینات زیبایی از حجاری های رنگی و سفید، کاشی های آبی رنگ، سوراخ هایی که بسیار افراطی تزئین شده و شفاف هستند. تراس های آویزان و بالکن هایی با ستون های پر تزئین و چتری یا مقرنس هایی که از معماری راجستانی وام گرفته اند را در این دروازه های قلعه قدیمی دهلی مشاهده خواهید نمود.

قلعه قدیمی بر روی قلعه قدیمی تری به نام ایندراپراستا و شهر آن ساخته شد.

با این وجود، برای اینکه تمام خانه های اطراف را دربر بگیرد و احاطه کند، بسیار گسترده تر شد و توانست تمام شهر را در دورانش، در خود جای دهد. کاوش های باستان شناسی بسیاری در این محوطه و قلعه صورت گرفته است و هنوز هم ادامه دارد. مجسمه های سفالی و مهرهای پر از نقش و نگاری که در این حفاری ها به دست آمده است، متعلق به دوره موریان تا زمان مغول ها بوده اند. بنایی که رو به تمام قلعه قرار گرفته است و به تمام فضاها احاطه دارد، مسجد شرشاه است که تاریخ ساختش به سال 1541 میلادی باز می شود. تلفیقی از معماری لودی و مغولی را در ساخت این مسجد خواهید دید.

نحوه دسترسی به قلعه

از هر کجای دهلی که هستید، باید خود را به دهلی نو و منطقه ایندراپراستا برسانید. اتوبوس های با شماره 77 و 374 به این مقصد می فرایند و شما می توانید خود را به ایستگاه های این اتوبوس ها برسانید. بعلاوه اگر از هتل رادیسون بلو یک خط مترو آبی را سوار شوید به قلعه قدیمی دهلی می رسید. از جاذبه حوض خاص باید دو خط مترو زرد و سپس بنفش را سوار شوید تا به این مکان برسید. هنگامی که به ایستگاه مترو پراگاتی میدان رسید، 11 دقیقه پیاده روی کنید تا به قلعه برسید. از ایستگاه باپا ناگار (Bapa Nagar) هم 11 دقیقه تا این قلعه پیاده روی خواهید داشت.

منبع: گردشبان
انتشار: 21 مرداد 1400 بروزرسانی: 21 مرداد 1400 گردآورنده: canadaro.ir شناسه مطلب: 1783

به "اگر به دهلی سفر کرید حتما از این قلعه قدیمی تماشا کنید!، تصاویر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر به دهلی سفر کرید حتما از این قلعه قدیمی تماشا کنید!، تصاویر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید